. Op naar ... ?: David goes New York!

vrijdag 19 mei 2006

David goes New York!

Ik heb onverwacht een megakans gekregen, zo een die ik niet wil laten liggen en dus: ik loop op 5 november de New York City marathon!
New York City, 37 000 deelnemers, 100 000 US Dollar aan prijzengeld, meer dan 260 000 000 televisiekijkers, ... dit moet inderdaad 'one of the great thrills of a lifetime' zijn. Na m'n parachutesprong met vrije val van slechts enige tijd geleden zal dit opnieuw de moeite zijn. Zeker weten.
Ik ben trouwens in goed gezelschap: vijf believers lopen mee aan de NYC marathon.
Omdat ik m'n eerste marathon nog moet lopen vrees ik dat het niet verstandig is om eerst Berlijn (24/09) en dan New York (05/11) te doen. Een marathon vergt toch wel een serieuze inspanning en je lichaam heeft tijd nodig om te recupereren. Zes weken tussen 2 marathons is dus weinig. Toegegeven, het speelt nog een beetje in m'n hoofd maar ik verwacht dat trainer W. van de Managers Marathon Club (MMC) me dat zeker uit het hoofd zal praten. Ik heb wel enkele trainingsschema's gevonden voor tussen twee marathons, variërend van 2 tot 8 weken; voor een ervaren marathonloper is dit dus blijkbaar wel mogelijk. Maar goed, zoals je in deze post kon lezen was ik al aan het twijfelen geslagen en ik kijk nu al uit naar m'n nieuw trainingsplan. Ik heb iets meer tijd en zal deze zeker benutten, ik heb zo mogelijk nóg meer zin gekregen om er stevig tegenaan te gaan.

16 commentaren:

Woudloper pi zei

Waaaw, idd dat ziet er enorm uitdagend uit!
vorig jaar liep ik mijn eerste marathon, die van Brussel, en omdat ik het nietkon laten en er veel vrienden meegingen liep ik vijf weken later die van de kust. Respectievelijke tijden: 3u25 en 3u20. De kustmarathon is wel veel vlakker dan die van brussel, vandaar de verbetering denk ik.
Het is dus zeker mogelijk er twee te lopen, alhoewel het mss niet aan te raden is, mijn coach was er alleszins niet over te spreken ;-).
Maar je moet doen wat je niet laten kunt...

Philip Van Hove zei

Twee marathons op zes weken tijd moet volgens mij te doen zijn.
Je bent jong en je wilt wat !!!

Philip Van Hove zei

You are making me jealous man ! :-)

loperman zei

Proficiat! Heb je ook al een tijd in gedachten?

Woudloper TCrunning zei

Het zal zeker een belevenis zijn. Je zal er misschien ook Koen Fillet en andere heroïsche Belgen tegenkomen die meedoen in het kader van "Over-Leven". Als je toch zou meegaan naar Berlijn, kan je daags tevoren alvast vertellen over het New-York avontuur.

Loopgroet,
Tom.

DavidL zei

@Loperman: ik wou eigenlijk gewoon onder de 4 uur blijven (en dan stiekem toch proberen om het zo snel mogelijk te doen)

@Tom: ik ben er zeker van! GeertGitaar en Koen Fillet zullen blij zijn dat je hen onder de heroïsche Belgen rekent! Of vergis ik mij?

marc zei

als het je eerste marathon is zou ik het toch niet riskeren. New York is een doel op zich en het zou niet de eerste keer zijn dat iemand zich verslikt in zijn eerste marathon. Ga voor New york, en de volgende jaren kun je nog zoveel marathons lopen als je wil. marc

Geert Gitaar zei

Hey Letman ! Hier een heroische Over-Lever :-)

De andere hero, Koen F, heeft ooit dezelfde overschatting gemaakt... niet 85.000 maar slecht 37.000 helden mogen lopen. En guess what : het is al 2 maanden uitverkocht....

DavidL zei

Je hebt gelijk Geert, ik heb het nog eens opgezocht: 85000 willen deelnemen, slechts 37000 kunnen... lucky us!

Koen zei

New York ... de droom van iedere marathonloper ... proficiat dat je erbij bent ... ik hoop van die ook nog ooit es te mogen lopen .. succes alvast ... ik loop 27/5 Luxemburg, 16/6 Nacht van Vlaanderen en 2/7 de Guldensporenmarathon ... maar toch zou ik je aanraden (vermits het je eerste is) : kies voor NY en loop Berlijn volgend jaar

kj zei

Ik zou ook eens HEEL GRAAG de NY-marathon willen lopen !!! Eigenlijk moet je je nu al inschrijven voor het jaar erop. David, je hebt een unieke kans gekregen en als je dan toch zou moeten kiezen tussen Berlijn en New York, dan zou mijn keuze héél rap gemaakt zijn hoor !

bewa zei

Proficiat,
NYC zal ook mijn eerste worden.
Ondertussen ben ik verknocht aan NYC en dat dan nog eens kunnen combineren met de sport!
Al een hotel geboekt aldaar?
Veel succes alvast!

DavidL zei

@Bewa: Bedankt. Hotel en al de rest is in orde. Als je Geert z'n post leest zal je ook begrijpen vanwaar die kans kwam... ik had liever mét Koen gelopen ipv in zijn plaats. Helaas.

Anoniem zei

Proficiat ! En goede moed !

Dimitri

Rafke Magic zei

Als ge voorbij Jeckyll & Hyde loopt, doe dan eens de groeten aan da blond serveuske ;-)

anje zei

je blog gevonden via je comment bij KoenF... zou je toch niet beter berlijn lopen?! ik wil me gerust opofferen voor je NYC ticket!! loop ze! (nog een ticket op overschot?! denk aan mij...)