. Op naar ... ?: 196 km/h

maandag 8 mei 2006

196 km/h

Nota vooraf: sommigen zaken kun je écht niet neerschrijven en onderstaande tekst is dan ook een zwakke poging.

De team building van zaterdag was super (waarvoor dank aan Sas en KrisM!). Sommigen hadden blijkbaar meer 'actie/adrenaline' verwacht stijl paintball, quads, etc. maar het was dan ook geen adventure day - zaterdag ging over de groep, samenwerken & communicatie.
In de namiddag hadden we Marc Herremans en Paul Van Den Bosch te gast. Via een powerpoint presentatie en een videovoorstelling bracht Marc het relaas van zijn leven voor en na zijn ongeval, van zijn stuk gesprongen dromen en zijn nieuwe uitdagingen. Eén duidelijke boodschap:
Never give up!
Zelden een zaal believers zo lang zo stil geweten.
Daarna BBQ en uiteraard - hoe kan het ook anders - werd de barman stevig aan het werk gezet. De avond was lang, de slaap te kort. Ik heb een interval-slaap (snurkende collega) gedaan en was het om 15 voor 7 zo moe dat ik maar ben gaan douchen en buiten nog wat genoten heb van de ontluikende dag. Zo rond 8h30 begonnen de anderen ook weer tot leven te komen (sommigen maar half) en zijn we nog samen gaan ontbijten vooraleer de rit terug aan te vatten.

Tegen de middag stond er echter voor Sas en mij nog iets anders op het programma te Hoevenen waar ik al lang naar uitkeek. Het was wat bewolkt maar dat bleek geen probleem te zijn en na een korte uitleg op de paraclub zaten we snel opeengepakt in een klein vliegtuig op weg naar onze eerste tandemsprong vrije val.
Op 4000 meter gingen we eruit om gedurende een vrije val van 55 seconden naar 1500 meter te gaan. Ik haalde een snelheid van 196 km/h (Sas ging nog sneller). Door de snelheid leek de regen die we onderweg tegenkwamen hagel. Tijdens de vrije val heb zelf even kunnen sturen met de handen, de moeite! Op 1500 meter ging de parachute open en de vertraging die je dan te verwerken krijgt is enorm en duurt lang. Zowel tijdens als na de vrije val heb ik goed kunnen rondkijken, prachtig zicht van zo hoog.
Een ervaring die je moet beleven om te weten wat het is en zeker voor herhaling vatbaar! Filmpje (niet van ons, de cameraman was niet dadelijk beschikbaar en we hadden haast)

Ik ben nog steeds een beetje aan het afkicken van dat weekend, de 20 kilometer die ik vanmorgen heb gelopen heeft daar slechts een beetje bij geholpen...

4 commentaren:

Sas zei

Neenee, je gemiddelde snelheid was 196 km/h, en die van mij 201 km/h ;-)
Je maximum snelheid was 216 km/h!!

Idd, het was onbeschrijfelijk, maar je poging is verdienstelijk ;-)

Geert Gitaar zei

hela hela ! als jullie tegen 196 en 201 werden geflitst, weet dan dat Cernum dat niet terugbetaalt, he kapoenen !!!

Tom zei

Blog ping-pong: Re: Antwoord
;)
Laat maar iets weten. Overmorgen (tegen de middag) zou ik alles willen vastleggen.

Reactie op je Post:
Mooie snelheid zou ik zo zeggen...
Ga je dat ook doen op de marathon. 't Zou mooi zijn.

Greetz,

Woudloper TCRunning.

Rafke Magic zei

wow... daar wist ik niks van??? anyway, chapeau... 'k ga da misschien ooit ook eens doen (maar dan voor alle zekerheid ne serieuze pamper aan doen) ;-)