. Op naar ... ?: Causaliteit

woensdag 12 juli 2006

Causaliteit

Oorzaak en gevolg. Een optelsom gisteren leerde me dat ik eind deze week 1000 km gelopen zal hebben sinds ik startte eind december. Aangezien ik her en der lees dat een loopschoen z'n beste tijd heeft gehad na 1000 à 1200 km waren m'n Asics GT-2100 (m'n eerste & enige paar) dus aan vervanging toe. Geen echte problemen gehad met deze schoenen dus heb ik de opvolger aangekocht, de Asics GT-2110, deze zou geen grondige veranderingen ondergaan hebben tegenover z'n voorganger. Vanaf morgen begin ik die dus ook in te lopen.

De laatste dagen gaat het hard (qua kilometers dan), zondag 21 km gedaan, maandag 10 en gisteren nog eens 21 km. Zondag had ik na het lopen een lichte irritatie aan de linker/onderkant van m'n rechtervoet maar ik had er verder geen acht op geslagen. Maandag ook niet maar toen ik gisterenavond opnieuw vertrok voelde ik het al dadelijk. Ik ben tweemaal gestopt om te kijken of er niets verkeerd zat, m'n veters wat harder/zachter geknoopt maar geen beterschap - bij het neerkomen voelde ik steeds weer die wrijving op m'n voet. Doorgezet en eenmaal thuisgekomen m'n voet geïnspecteerd en ja hoor, een serieus grote blijn natuurlijk. M'n vriendin had maar een paar seconden nodig om de oorzaak aan te duiden. Daar waar normaal een een glad stuk stof over het stiksel zit in de schoen in kwestie is onderaan een deel weggesleten met als gevolg dat m'n voet dus steeds tegen dat grove stiksel zit aan te schuren.

5 commentaren:

Bert zei

David,
bij rslab in Gent raadde men me aan om na +/- 800 km.& max. 1.000km. het schoeisel te vervangen.
Niet twijfelen dat het aan je schoeisel ligt dus!

Anoniem zei

Pijnlijke ervaring! Ik heb het ook voorgehad, maar aan de hiel van mijn voet. De zachte binnenkant was toen volledig uitgesleten. Gelukkig kon de man van de sportwinkel de schoen (gratis!) repareren.
Je maalt er de laatste tijd inderdaad heel wat kilometers door. En de blog-verslagjes blijven zich ook opvolgen (dat kan bij mijn blog niet gezegd worden).
Hoe zit het ondertussen met de kilootjes? Als ik me niet vergis had je je kort na je inspanningstest voorgenomen er werk van te maken. Bij mij gaan de kilootjes er traag maar gestaag af. Aangenaam side-effect is dat dit ook een heel positieve invloed heeft op mijn loopprestaties. Het kost me steeds minder moeite om vooruit te gaan lijkt het.

Loopgroet,

Woudloper TCRunning.

David aka Letman zei

@Bert: nog sneller vervangen dan ik dacht dus. Soit, ik wou gisteren niet ineens 21 km doen op nieuwe schoenen maar vanaf morgen gebruik ik m'n nieuwe paar.

David aka Letman zei

@Tom: wel bij mij gaan die er ook zachtjes maar zeker vanaf. Toen ik startte met lopen eind December woog ik 86.5 kg, ondertussen is dat nog ongeveer 77 kg. Ik heb wel de indruk dat het nu iets moeilijker gaat worden om die laatste pakweg 5 kg er nog af te krijgen. We zien wel.

Anoniem zei

David,

Goed bezig gast !

Dimitri