. Op naar ... ?: Pijntje

dinsdag 18 juli 2006

Pijntje

Vanmorgen nog eens goed vroeg naar kantoor gekomen om te lopen, er stond 15min85%-35minH-15min85% op het programma - met de 'H' van heuvel oplopen aan 100% of meer, ontspannen afdalen, opnieuw omhoog aan 100% of meer, …. Jammer genoeg is die blaar op m'n voet er nog steeds, erger nog, ze is groter geworden en begon gisterenavond toch wel serieus pijn te doen. De hele rand zag knalrood en er zat nog steeds vocht onder. Vanmorgen tijdens m'n loop niet echt veel last van gehad totdat ik m'n schoenen uitdeed, auw! Na de douche heb ik uiteindelijk met enkele flikke rukken een paar vierkante cm huid weggerukt, ook auw! (Dat mag eigenlijk niet lees ik hier maar kom, bij mij zat er al nieuwe huid onder). De randen zien nog rood maar dat zal sneller genezen nu alle oude huid en vocht weg is, uitdrogen maar. Overmorgen staat er alweer 16 km op het programma, ik ben niet van plan om zo'n domme blaar m'n schema in de war te laten sturen.
Wim schreef in comment op m'n vorige post dat ik karakter had om de dag na een BBQ zo vroeg al te gaan lopen. Misschien wel maar ook deze tip: laat de wijn staan en beperk je tot water en/of champagne, dat bespaart je veel leed de dag erop :-))
"Wat drink je?"
"Enkel champagne of water. Dank u."
(Zaterdagavond was champagne-BBQ)

10 commentaren:

Rafke Magic zei

Compeed sticker plakken, hé!!!
Blijn/wonde geneest sneller, beter én vooral, ge voelt niks meer ;-)
Is normaal gezien te verkrijgen bij de betere apotheek, maar 'k geloof zelfs ook in den Delhaize in Wilrijk.

Anoniem zei

Compeed werk inderdaad zeer goed. Ik zou ook isobetadine op de huid doen (na het lopen), dat droogt de blaar sneller uit.
Dat van die champagne is een goede tip :)

Loopgroet,

Woudloper TCRunning.

Anoniem zei

Compeed is inderdaad een prachtige uitvinding. Ik had ook een blaar nadat ik (heeeel stom) besloten had om in Frankrijk mijn duurloop in mijn pas ingelopen loopsloefkes te doen zonder kousen aan. Ik voelde onderweg wat wrijving, maar had geen vermoeden dat het zo'n dikke blaar zou worden. De dag erna naar de apotheek, compeed-pad erop en na een drietal dagen was de blaar zo goed als verdwenen. Vellekes altijd met een (steriel) schaartje eraf knippen!

David aka Letman zei

Ok, lesson learned, thanks!

Anoniem zei

Yo Letman, ikke nog eens.

In de runningcatalogus Kalenji van Decathlon staat een handleiding hoe je je veters kan rijgen in je loopschoenen. Ook staat er een methode met tekening in als je blaren en/of likdoorns hebt.

Ik heb thuis 2 catalogi liggen, ik zal woensdag (morgen dus) een exemplaar meegeven met Sarah en Rube.

Let wel: de tekeningen bij "rijgen smalle hiel" en "rijgen speciaal comfort" dienen omgedraaid te worden. Foutje van de drukker. Heb de juiste tekening destijds al gevonden ivm smalle hiel en pas dit met succes toe op mijn asicskes.

Groetjes

Anoniem zei

Je hebt, maar dat zul je ongetwijfeld ook wel weten, van die gespecialiseerde loperssokken. x-socks als ik me niet vergis. Speciaal gemaakt om oa blaren tegen te gaan...

Anoniem zei

Here are some links that I believe will be interested

Anoniem zei

Here are some links that I believe will be interested

Anoniem zei

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Anoniem zei

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»