. Op naar ... ?: Op naar...

dinsdag 22 augustus 2006

Op naar...

De voorbije week was de laatste week rust zoals voorzien in mijn schema als aanloop naar de marathon. Ik ben de voorbije 3 dagen aan de kust geweest en ben zaterdag opnieuw begonnnen met lopen. Om 6 h50 stond ik al op de dijk in het ochtendzonnetje klaar voor 25 km richting Zwin (en verder). Via de dijk naar het Zwin (km 7.5) , daarna via graaf Lippens zijn Dreef (de baan dus) de Bronlaan op en zo op de Kustlaan uitgekomen. Daar tot ijsjes-place-to-be La Poste gelopen (km 12.5) waar ik rechtsomkeer heb gemaakt om terug te keren via het Zwin. Onderweg ook nog tegengekomen: een klein lief konijntje (km 9) en een loslopende koe op de weg (km 16). Zondag een vetloopje gedaan van een uur en vanmiddag staat er opnieuw een fartlek op het programma.
Op enkele hevige maar korte stortbuien na prachtig weer gehad en kunnen genieten van het zonnetje op 't strand (had het soms zelfs te warm)!
Voor de rest goed gewinkeld en naast teveel kledij eindelijk ook een deftige zonnebril gekocht om te lopen. Ik gebruikte voorheen een 'echte' Oakley van 8 EURO gekocht in Turkije, ik denk dat ik niet verder hoef in te gaan op het verschil in kwaliteit, mate van bescherming etc... Ik las trouwens dat vooral duursporters zich maar beter een goede zonnebril kunnen aanschaffen om achteraf problemen te vermijden.

4 commentaren:

Anoniem zei

Liep er achter dat lief klein konijntje geen oude grijsaard van ongeveer 61 jaar, luisterend naar de naam Henkie?

Stefaan zei

Zo'n bril is niet alleen een goede bescherming tegen de zon, bij de minste wind beginnen mijn ogen te tranen. Succes met uw voorbereiding.

Philip Van Hove zei

had ik da geweten ! Vuurwerk gezien? Was immers ook ff aan zee.

Anoniem zei

Erg leuk om uw vorderingen te lezen.
Ik ben als debutant eveneens deelnemer aan de NY MARATHON 2006. Ik zit momenteel in de 3e week van mijn 12 weeks voorbereidingsschema en heb gisteren (zondag) mijn 2e trainingsweek onder fraaie weersomstandigheden afgesloten met 25 km in de fraaie polderomgeving met knotwilgen van Woerden en Linschoten (Provincie Utrecht, NL): een heerlijk zonnetje, veel wind en prachtige Hollandse luchten in een rustig DL1 tempo. Daarbij had ik nogal wat moeite om mijn kalmte in het tempo te bewaren waardoor het gemiddelde tempo uiteindelijk meer op DL 2 neerkwam. Dit kwam misschien omdat ik de training alleen heb afgewerkt waardoor je toch minder snel in de gaten krijgt dat het sneller gaat dan bedoeld. Veelal is het dan toch de hartslagmeter die mij weer met de neus op de feiten drukt.
Tegen de felle zon en de verwachtte (maar niet gekomen) regen droeg ik een dun katoenen petje die ik regelmatig moest vasthouden om te voorkomen dat het van mijn hoofd geblazen werd. Het windjack dat ik had meegenomen heb ik gelukking niet hoeven aan te trekken.
Veel succes met uw voorbereidingenen misschien tot ziens in NYC.