. Op naar ... ?: Awoert (1)

woensdag 30 augustus 2006

Awoert (1)

Awoert aan de comment spammers!
Om comments toe te voegen is vanaf nu een extra stap vereist: de 'word verification'. Hierbij wordt een woord getoond, niet als tekst maar als afbeelding. Dat woord dient overgetikt in een veldje ter verificatie dat u wel degelijk tot het menselijk ras behoort en geen stukje software bent. Lang zal dit ook niet meer volstaan vrees ik.

2 commentaren:

Geert Gitaar zei

David,
Ik heb dat ook voorgehad, en de grote leider Paul VDBosch ook, dat is een setting die ENKEL door blogger zelf kan omzeild worden. Ze doen dat omdat een aantal woorden in de blog aanleiding hebben gegeven tot catalogering van jouw blog als 'possibly spam'. Als dat onterecht is, volstaat het hen een request via mail te sturen om dat ongedaan te maken. Ze checken dan manueel (lees 'menselijk') ipv machinaal via een computerprogramma dat scant en domweg zegt "Letman is spam!".

David aka Letman zei

Hey Geert. Ik heb zelf die 'word verification' geactiveerd daar er door software steeds automatische comments worden geplaatst die ik liever niet zie. Het is dus wel de bedoeling om zo die content spammers te weren. Thanks.