. Op naar ... ?: Salonsport

vrijdag 21 april 2006

Salonsport

We hebben hier net een officieel bericht gekregen dat volgende week de fitness en doucheruimtes dicht zullen zijn wegens het plaatsen van nieuwe toestellen en een opsmukbeurt. Dat wordt dus een weekje ofwel zeer vroeg trainen in de ochtend (in principe vertrek ik thuis voor 7 h en een kwartier later ben ik al present) ofwel later op de dag.
Blijkbaar komen er per toestel individuele schermen aangezien deze uitgerust zullen zijn met aansluiting voor hoofdtelefoon en een afstandsbediening. Ik ben eens benieuwd; voor een herstelloop of duurtraining lijkt me dat wel leuk maar anders?
Wat zou er zo nog kunnen bijkomen in de fitness? Een docking voor de laptop zodat we tijdens het trainen kunnen verder werken, een eigen frigo binnen handbereik gevuld met op voorhand persoonlijk geselecteerde drankjes, een opleiding of demo tijdens het sporten, flessen zoals die door duikers gebruikt worden met zuivere lucht, manicure/pedicure, haarkapper, ... ?
Ik heb de indruk dat we steeds meer vrije tijd willen om tot rust te komen maar net door het enorme aanbod in combinatie met zulke gecumuleerde vrijetijdsbeoefening (fieuw!) meer 'stress' ervaren. Ik wil dit doen maar ook dat natuurlijk enkel en alleen als zus en zo in combinatie met dat en dus moet ik zien dat ik eerst bla en boh ... help! Stress!

3 commentaren:

Wim zei

Je hebt zeker een punt, David.

Het een beetje zoals je afjakkeren omdat je je per se wil gaan ontspannen en wel nu onmiddellijk en direct.

loperman zei

Sporten in een fitnesscentrum is altijd stressen. Iedereen staat ook constant op je vingers te kijken, ontzettend vervelend. Vooral als je net die laatste set gewichten amper krijgt afgewerkt of als je met trillende buikspieren zit te puffen terwijl er iemand staat te wachten om de mat te gebruiken na jou, grr!

Jo zei

en dan nog die stress om het achteraf nog in een blogje te gieten ... ;-)