. Op naar ... ?: Antwerp 10 miles

maandag 24 april 2006

Antwerp 10 miles

Als ik me niet vergis was de Antwerp 10 miles het startsein voor de ING Running Tour die de volgende weken doorheen verschillende steden trekt.
Ik was ruim op tijd op linkeroever maar door de drukte (9500 deelnemers) die er heerste en ik me nog moest inschrijven was dat geen slechte zaak. Op het grasperk voor de start nog wat bekenden tegengekomen en nog wat gekeuveld na het startschot van de race. Omdat er zoveel volk was duurde het namelijk nog even vooraleer de massa in beweging kwam.
De 20 km van Brussel moet nog een pak erger zijn; zeker in het begin maar eigenlijk gedurende heel de race van gisteren was het toch beetje vervelend. Vervelend omdat je niet je eigen tempo kan lopen tenzij je begint te slalommen tussen de andere lopers wat ook risico's met zich meebrengt en bovendien extra energie kost. Soit, 't maakt deel uit van zo'n race ook neem ik aan. Het was warm, zeer warm. Vooral op de stukken asfalt voelde je de warmte zo op je afstralen, gelukkig was er af en toe een koele bries. Tweemaal de Waaslandtunnel doorlopen was ook de moeite, serieuze ambiance vooral bij de lopers op het deel bergaf dan want het deel bergop was lang. De eerste maal viel dat allemaal nogal mee maar de tweede maal heb ik er toch veel langzaam zien sterven. Ook de moeite waren de doortocht op de Grote Markt en de bevoorradingsposten waar het uitkijken was voor de massa bekertjes en flessen die het wegdek bedekten.
De officiële tijden zijn pas woensdag beschikbaar maar van start to finish heeft me 82 min 28.6 sec gekost. Gebaseerd op m'n 10 km (gem. snelheid 12,5 km/h) had ik iets sneller gehoopt (79 min) maar gebaseerd op deze 10 mijl (gem. snelheid 11,4 km/h) zit m'n marathontijd op ongeveer 3 h 49 min, onder de 4 h dus zoals vooropgesteld.
Op naar de Ekiden marathon te Brussel volgende week met het Cernum Running Team!

4 commentaren:

Dirk zei

Proficiat met je mooie tijd, en zulke lopen zijn ideaal in een voorbereiding naar een marathon. Ik hoop mijn eerste te lopen in oktober in Eindhoven. Ik ben in Antwerpen vanaf de start voluit gegaan en geslalomd door de deelnemers. Het voordeel is dat je daarna iets rustiger loopt, voorbij de massa. De tunnel is ook steeds een kippenvelmoment!

kj zei

Een tip : als je meedoet met massalopen probeer dan zo ver mogelijk vooraan te staan, dat helpt ! Enfin, het heeft mij toch geholpen ;-) Cheers.

Wim zei

Enorm goed bezig, David.

Ik denk inderdaad dat het effect van de hogere temperaturen niet te onderschatten valt.

Zelf gruw ik ook bij de gedachte om, samengepakt als een kudde vee, het startschot af te wachten. Vandaar dat ik voorlopig de massa-events aan mij laat voorbijgaan (en ook omdat ik conditioneel nog niet zo ver sta, maar dit geheel terzijde :-) ).

Jo zei

schoon gelopen, dat ziet er inderdaad goed uit voor Berlijn ! Keep on running Mr Letman ...