. Op naar ... ?: Driemaal feest voor Brandweer Puurs

zaterdag 26 september 2009

Driemaal feest voor Brandweer Puurs

Op vrijdag 25/09/2009 vierde BW Puurs feest voor maar liefst 3 gelegenheden ; 100 jaar Brandweer Puurs, eerste steenlegging van de nieuwe kazerne en de inhuldiging van onze nieuwe vlag.

Omstreeks 13h30 vond de eerste steenlegging plaats na speeches van onze commandant Eric Simon, burgemeester Koen Van den Heuvel en Cathy Berx, provinciegouverneur.
De eerste steenlegging op de Kleine Amer te Kalfort kon op veel belangstelling rekenen van collega’s uit de omringende gemeenten, Puursenaars en de talrijk opgekomen pers.

Na de eerste steenlegging ging het te voet naar de receptie in de parochiezaal van Kalfort waarna aansluitend een eucharistieviering werd opgedragen aan BW Puurs met de ceremoniële inhuldiging/wijding van onze nieuwe korpsvlag.
Deze vlag werd door een delegatie brandweermannen van ons verbroederd korps uit Debica (Polen) die hier een vijftal dagen te gast zijn geschonken.

Na deze viering trokken we in stoet onder begeleiding van een Piper-band naar de middenzaal te Puurs voor een afsluitend feestje.

Hieronder een kleine selectie van de foto's die ik nam.

0 commentaren: