. Op naar ... ?: Patat!

zaterdag 24 januari 2009

Patat!

M'n weekend is gisteren een paar uur later begonnen want ik heb op weg naar huis een accidentje gehad. Ik reed een goei 50 op de kasseien van de Havenlaan ter hoogte van de KBC hoofdzetel toen een twintigtal meter voor mij een wagen die in de andere richting in de file stond het welletjes vond. Hij besloot om plotseling rechtsomkeer te maken en draaide dus uit de file op mijn vak - hij had mij echter niet zien komen. Ik ben dadelijk op m'n remmen gaan staan maar op die kasseien met die regen, dat zie je van hier. Gewoon rechtdoor geschoven dus en dan was het ineens ff gedaan en voor ik het wist zat er ineens om m'n stuur een platte airbag. Even naar m'n oren gegrepen en dan dadelijk onder de zij-airbag doorgekropen die dus ook was afgegaan naar buiten (er flashte al gebroken leidingen en brand door m'n hoofd en die speciale geur en stof in m'n auto deed er al zeker geen goed aan). Binnensmonds vloekend om zo'n echt stom accident naar de andere wagen gegaan waar de bestuurder ook net uitstapte. Hij verontschuldigde zich dadelijk voor z'n manoeuver en maakte aanstalten om de schade op te meten. Ik had echter nog wat tijd nodig om te bekomen want ik m'n gehoor had toch wel serieuze problemen. Soit, even bekomen en dan in m'n papieren beginnen zoeken om te weten wie ik moest opbellen maar ik was zo m'n kluts kwijt dat ik niet echt iets kon terugvinden. Kantoor gebeld en om nummer gevraagd, gegevens doorgegeven en dan ook nog politie gebeld maar dat was overbodig.

Schade gaan bekijken dan: de Volvo z'n rechter voorkant was serieus geraakt en zijn wiel hing er nog een beetje aan maar dat was duidelijk een perte-totale. Mijn auto was uiteraard ook geraakt maar dat beperkte zicht tot de linker voorkant tot in het midden ongeveer: licht, bumper, radiatorrooster etc... daar moet een serieuze balk achter die bumper steken want m'n voorkant was nergens echt ingedeukt. Het feit dat een X3 wat hoger staat zal ook wel aan een en ander geholpen hebben. Daarna hebben we de papieren ingevuld, raar om te ervaren hoe simpele zaken ineens zo moeilijk gaan als je nog wat onder de indruk bent, serieus.

Wat een rotsituatie was het me daar ook: wind, regen, file (niet door ons) - echt niet leuk om te wachten. Pas om 20 voor 7 kwam de takelwagen met reservewagen er door en even later kon ik m'n weg verderzetten.

Eens thuis wel nog half verplciht naar m'n huisdokter gegaan voor controle en dat is blijkbaar steeds aangeraden: na het opengaan blijken er veel trommelvliezen te scheuren. Ik was volgens de dokter wel in orde ondanks de lichte hoofdpijn en wat last aan m'n linkeroor maar dat zal dan wel normaal zijn. Vandaag heb ik alleszins niet echt last gehad.

Van heel dichtbij een airbag gezien dus; ook nog gezien hoe die mooi eruitkomt via de voorziene zwakheden in de behuizing van je stuur. Dat scheurt echt open, neig om zien. De geur van het onstekingsmechanisme was ook wel echt speciaal en deed me denken aan die speelgoedrevolvers van vroeger waar je zo van die rode ringen met buskruit(?) in moest steken om te laten knallen.M'n auto starten kon niet meer, da's waarschijnlijk een veiligheidsvoorziening....Hij is nog geen jaar oud, ben eens benieuwd of dat ze daar kosten gaan aan doen. Ik vermoed van wel maar de meeste centen zullen toch gaan naar het stuur (ivm airbag) en de bekleding (zij-airbags) en de elektronica (parking distance control) denk ik.

5 commentaren:

Rafke Magic zei

ja, 'k herken de paniekreaktie bij het waarnemen van de geur van de "explosie" van de airbag... pretty freaky, hum???
goed te lezen dat met jou alles goed gaat... da's nog altijd 't voornaamste!!!
geen last van de ribben (als gevolg van de gordel)???
da's een "killer"!!!

Fotodagboek van Jasper, Otilie, Billie én Max zei

David,

Serieuze tik...
De Havenlaan is er wel voor gekend, al veel accidenten gezien...
Zeg: zit jij niet ver van KBC?

Dave Vervenne zei

oei, maar nu lees ik dat de andere wagen een Volvo was, dan heb je inderdaad geluk gehad dat in je X3 zat want met een "gewone" wagen op een Volvo knallen is serieuze miserie.

Bert zei

Wat 'n gevolgen zo'n 'kleine' tik (lage snelheid) al kan hebben...
Zolang je zelf niets hebt, oef!

David aka Letman zei

@Raf: Gelukkig geen last gehad achteraf ook niet van de autogordel.

@Dimi: niet heel ver nee, zit aan het Zuidstation. Lunch? Mail me!