. Op naar ... ?: Oefensessie 9

woensdag 14 januari 2009

Oefensessie 9

Gisterenavond hebben we uitleg gekregen over de werking en gebruik van de nieuwe alarmcomputer. We kunnen nu ook zelf onze vervangingen doorvoeren en weten in grote lijnen wat te doen moesten we eerst (yeah right...) op de kazerne zijn.

Ook een toer gedaan van alle voertuigen in de kazerne en geprobeerd om zoveel mogelijk zaken aan te halen. Gezien de aard is het echt onmogelijk om veel uit te schrijven maar toch een paar zaken die ik onthouden heb:
- AP3 heeft 2 standpijpen gezien er ook 2 ingangen zijn van 110 (vandaar 'zware' AP)
- AFFF voor klasse B (vloeistoffen) branden en Silvex voor klasse A (vaste stoffen) (of was het nu net andersom?)(http://en.wikipedia.org/wiki/Fire_fighting_foam)
- vuurzweep: soort borstel met metalen plaatjes om bermbranden etc. te doven
- er bestaat ook een armatuur speciefiek voor zeep te spuiten bij olie ed. maar ben de naam kwijt...
- bij het plaatsen van de overdrukventilator: ongeveer 2m voor deuropening zetten om ten volle van het Venturi-effect gebruik te kunnen maken

Verder ook gelezen:
Er bestaat zoiets als een slangenwasinstallatie. Deze gebruiksvriendelijke machine
wast, test, droogt (100%) en rolt (enkel of dubbel) de persslang gebruiksklaar en meteen terug op. Geen dure toren meer, geen complex ophaalsysteem, geen over en weer geloop, geen gesjouw met slangen, ...


Nu zaterdag begint de eerste opleidingsdag (module brandbestrijding en hulpverlening) aan het PIVO (http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/brandweer/), van 8h tot 17h, direkt er goed invliegen!

0 commentaren: