. Op naar ... ?: Oefensessie 10

woensdag 21 januari 2009

Oefensessie 10

Gisterenavond nog eens de toer van de autoladder gedaan. Ik wist nog al het materiaal steken, juist met de brancard was het even prutsen maar voor een 2de keer dat te doen lijkt me dat geen punt. Daarna mensen via de brancard vanop het dak naar beneden gehaald en nog wat geoefend met de autoladder.
Ging traag vooruit daar iedereen apart in de korf moest maar toch nog wat vragen kunnen stellen en bijgeleerd.
Brancardslede: eerst zijkanten beveiliging korf wegklappen, driehoekig steunpunt plaatsen end an slede monteren.
Persoon op brancard: benen overeen, armen overeen, dan via schouders en nek wat optillen, armen onder oksels en met een hand onderarm vastnemen. Dan kan SO tegen je borstkas rusten en kan hij met 2 man op de brancard gelegd worden.
Afstempelen(zoniet geen bedeining ladder mogelijk): gebeurt via hendels achteraan en voortuig zet zich automatisch goed (knipperlicht achteraan geeft status), opletten dat platen mooi horizontaal komen. Bij vertrek: intrekken en als korf mooi horizontaal staat is het ok.
Korf bevat kleine hydraulische groep die ervoor zorgt dat hij constant bijgeregeld wordt (hoek) - kan ook manueel bijgesteld worden bij defect. De korf kan verwijderd worden dm sleutel achter cabine bij bijv. het maken van een brug (beperkt atl. personen toegelaten op ladder).
Na de oefening kwam er ook nog een oproep binnen voor een ondergelopen kelder.

0 commentaren: