. Op naar ... ?: Mag het iets meer zijn?

zaterdag 14 oktober 2006

Mag het iets meer zijn?

Vanochtend vroeg op, ik moest immers al om 8h30 in het Osbroekpark te Aalst zijn waar we in MMC-groep onze laatste lange duurloop zouden lopen. Het was een ideaal weertje, fris en bewolkt. 31 491 hartslagen later zat het erop, 35,5 kilometer gelopen aan een gemiddelde snelheid van 10,9 km/h (3h 19min). Ik heb deze keer niet op 85% gelopen aangezien ik al even wou kijken of ik in zone 90% kon blijven lopen zonder problemen. Dat is dus aardig gelukt. Ik zat nog fris (knie voelde moe aan maar dat lijkt me normaal) dus dat zal in NY ook wel lukken zeker?
Thuisgekomen snel een douche genomen en naar de Colruyt onze wekelijkse inkopen gaan doen. Snel iets binnengespeeld en dan toch na even twijfelen beslist om het gras nog te maaien. Dat moest ook nog dringend gebeuren en duurt toch al snel 1,5h aangezien de zelftrekker stuk is. M'n buurman kwam me op de schouder tikken om te zeggen dat de motor niet soepel draaide en heeft me dan geholpen met de luchtfilter. Na het gras nog met iemand een stalen mazouttank in stukken geslepen waarna ik serieus lawaai hoorde in de voortuin van diezelfde buurman. Even gaan kijken, ze waren daar een joekel van een boom aan het uitdoen en dus heb ik daar nog maar een handje toegestoken met hout versleuren etc.
Omstreeks 20h heb ik het opgegeven en ben ik douche 2 van de dag gaan nemen. Net gegeten als een paard en nu ga ik écht m'n voeten omhoog leggen!

5 commentaren:

Philip Van Hove zei

Alez, jong, nu ontgoochel je me toch: niet binnen de drie uur gebleven ? :-)
Wat die knie betreft: toch geen last zeker. Ik wens je het in geen geval toe.
NY... daar zet jij een prachtprestatie neer! Zal aan je denken tussen de treintjes in Brugge.

David aka Letman zei

treintjes, Brugge? Bombardier II ?

Dave Vervenne zei

Met al die prestaties op deze dag geleverd heb ik eerder de indruk dat je aan het trainen bent voor een ironman of survivalloop (hout versleuren, gras maaien, 35,5km lopen, ....)

Anoniem zei

Ik wil even curieuzeneus spelen, wat is je hartslag als je aan 85% of 90 loopt en is het de bedoeling dat je de marathon aan 90% loopt?

David aka Letman zei

@loperman: m'n overslag is 168 dus 85% is voor mij tussen de 139 en 146 hartslagen per minuut. Voor 90% is dat tussen de 148 en 155. Ik weet eigenlijk niet aan welk % ik best loop maar aangezien 90% geen probleem was vorige zaterdag denk ik om aan 90% te lopen - ik heb dan nog ruim reserve vooraleer de verzuring start...