. Op naar ... ?: Moe

maandag 19 juni 2006

Moe

Toen ik vrijdag thuiskwam van m'n werk ben ik dadelijk gaan lopen. Van m'n nieuwe schema ben ik reeds tweemaal afgeweken, steeds 2 zaterdagen waarop ik 21 km moest lopen en dat heb ik gevoeld. Ik heb m'n 25 km uitgelopen maar veel meer moest het toch niet zijn. Niets meer overslaan dus maar nu ik m'n nieuw schema al even heb mag dat geen probleem meer zijn, deftig inplannen die lange lopen. Na m'n lange duurloop heb ik m'n koolhydraatinname beperkt (soep, yoghurt, ...) omdat de ochtend erop m'n eerste vetloop op het programma stond. Vroeg uit de veren en een uurtje gaan lopen aan 75 %. Ik heb niets speciaals gemerkt of gevoeld, enkel dat dat verschrikkelijk traag gaat (6.5 - 7.5 km/h).
Gelukkig zat die 25 km van de dag ervoor niet meer in m'n benen want zaterdag heb ik de rest van de dag zitten zwoegen in de tuin onder een straffe zon. Zondagvoormiddag ook nog doorgewerkt maar dat ging al een pak minder vlot. Vanaf zondagmiddag was het gedaan: moe, moe, moe! Ik heb me op het terras onder de parasol gelegd en een paar uur m'n ogen dichtgedaan. 's Avonds nog een BBQ en op tijd gaan slapen. Vandaag nog een rustdag, dat zal goed doen.

3 commentaren:

Anoniem zei

Met die drukkende hitte is het wel normaal dat je meer vermoeid bent.

Heb je nu al een idee van de kostprijs van die inspanningstesten? Ik overweeg om ook een lactaat inspanningstest te laten doen en dan op basis daarvan mijn sportzones en drempels te laten bepalen, maar weet nog niet goed waar. Maar eerst moet mijn blessure over zijn.

David aka Letman zei

Loperman, ik heb nog steeds geen afrekening gekregen...

Anoniem zei

Kan inderdaad van de warmte zijn. Maar ook opletten met het beperken van je voedingsstoffen in combinatie met zulk een zwaar programma. Je riskeert daardoor in een negatieve groeicurve terecht te komen (meer afbraak van spiermassa dan opbouw) + oververmoeidheid. Dit kan eveneens leiden tot blessures.
Ik weet het; net als jij wil ik de overtollige kilo's er zo snel mogelijk af. Momenteel doe ik dat door ze gezond mogelijk te eten. Veel fruit en groenten, vis of mager vlees. Geen sausjes, boter, e.d.
Het enige dat ik thans niet kan laten is koffiemelk en suiker in mijn koffie en af en toe een glaasje wijn 's avonds.
Veel succes!

Loopgroet,

TCRunning.