. Op naar ... ?: komprimiertes luft

maandag 12 oktober 2009

komprimiertes luft

Twee weekends geleden begon onze opleidingsmodule persoonlijke bescherming aan het PIVO. Nu zaterdag nog een dag theorie en de week daarna al theoretisch examen waarna de praktijkopleiding start.
Naar goede gewoonte wordt binnen ons korps niet gewacht om intern ook al te starten dus zijn we vorige donderdag (uitgestelde sessie van dinsdag nav interventie) alvast ook met de echte praktijk perslucht gestart in het ziekenhuis van Bornem.


In volledige interventiekledij oefenden we de opzetprocedure in de lifthal waarna we na instructies zelf even konden oefening in dezelfde ruimte. Daarna gingen onherroepelijk de blinddoeken op en werden we ergens in een lange gang gestuurd waar we ons mochten uitleven. Eerst zoeken naar een goede sync tussen benen en armen maar na een tijd ging het toch al wat vlotter. Op den duur lukte het al om objecten te herkennen en – niet onbelangrijk – schakelaars te detecteren en deze info ook over te brengen op de collega die achterkomt.

Zeer intensieve training, zweten! Constant tasten en voelen met armen en benen zonder enig zicht, tempo maken en dat met droge perslucht in een compleet onbekende setting: een aparte ervaring…

1 commentaren:

geert zei

toch één lopende blogger die de volgende oorlog gaat overleven ...