. Op naar ... ?: Sessie 19 en nog wat over verbouwingen

woensdag 25 maart 2009

Sessie 19 en nog wat over verbouwingen

Tja, sessie 18 heb ik gemist wegens einde NMBS-project en de bijbehorende ‘afronding’ maar het was in wezen een herhaling van sessie 17.
Sessie 19 van gisterenavond: afleggen lage druk op de ladder. Zie hiervoor ook deze post.
AP1 en ladderwagen buitengereden om aan de slag te gaan met volgende benodigdheden: 30m slang voor op de ladder, monitor en andere toebehoren. Standaardbezetting is 3 man: chauffeur/ladderbedienaar ladder en 1 & 2. 1 is volgens het aloude principe de armaturenman en ‘bakkenist’ (hij neemt plaats in de korf van de ladder) en 2 zorgt voor de slangen. We hebben allemaal nog eens één voor één mogen plaatsnemen in de korf waarbij Fred (bedienaar van dienst) hard z’n best deed om ons ‘wat gewoon’ te maken. Lees: ladder laten schokken, in alarm laten gaan, volledige hoogte etc…. dikke fun eigenlijk om vanuit die korf op hoogte met de monitor water te kunnen lanceren. Met de spots bevestigd aan de korf was het ook een mooi spektakel van beneden uit gezien.
Thuisgekomen nog even gebeld naar Roel om een aantal persoonlijke oproepen te lanceren aangezien ik de testoproep voor het peloton van wacht die avond niet ontvangen had. M’n vrees bleek te kloppen: de woonunit is een kooi van Faraday en m’n bieper gaat enkel af als hij zich tegen het raam bevindt en op enkele andere plaatsen maar dus niet vlak naast een wand. Mee rekening te houden dus.

De verbouwingen schieten goed op als ik dat al na één dag mag zeggen tenminste. Hopelijk blijft het zo vlot verlopen.


1 commentaren:

Dave Vervenne zei

ALLEE JONG!

Die schoon schouwarmaturen en dat handig tv-wandmeubel-rek gewoonweg afgebroken! ;O)