. Op naar ... ?: The right track

maandag 2 maart 2009

The right track

Tegenwoordig loop ik terug om de andere dag een uur.
Zoals ik vandaag zei: ik was vergeten hoe leuk het is om te lopen :-)

6 commentaren:

Dave Vervenne zei

Om eraan beginnen is niet leuk, maar eenmaal bezig moet ik mezelf dwingen om niet verder te blijven lopen.

Ik word wel raar bekeken door andere lopers/loopsters op de jaagpaden langs het water. Den deezen volledig gepakt en gezakt passeer hen dan en ze bekijken me alsof ik van Mars kom. Hoe dikwijls ik lopers/loopsters tegenkom zonder maar iets van drinken bij zich, ik snap dat niet.

Anoniem zei

Waarom heb je drinken nodig tijdens het lopen in de winter en zeker voor maar 1 uur lopen?Dit is toch alleen nutteloze ballast.Je kunt toch zorgen dat je voor het vertrekken voldoende drinkt?Voor de rest, wat bedoel je met gepakt en gezakt, je gaat toch niet verkleed als brandweerman lopen zeker?

David aka Letman zei

@anoniem: ik denk dat je mijn post en de comment van Dave doorheen haalt.
Sinds m'n laatste marathon heb ik wat geslabakt qua lopen en dat pik ik nu terug op - meer schreef ik niet.
Dave vergeet idd mss even dat de lopers die hij tegenkomt zonder drinken slechts korte afstanden doen waarbij drinken niet echt nodig is tijdens. Voor wat hem betreft echter: aangezien hij binnenkort een marathon loopt is hij regelmatig meer dan een paar uur weg om te lopen. Dat hij dan een Camelbak of dergelijke meeheeft en wat eten evenals verlichting etc voor de donkere avonden lijkt me meer dan normaal en dat bedoelt hij dan ook met 'gepakt en gezakt' neem ik aan.
In termen van voorbereiding/training zou ik zelfs nooit het woord nutteloze ballast in m'n mond nemen - het gaat uiteindelijk toch om 'trainen'? Je gaat toch ook geen shortcuts nemen als je weet dat je twee uur of 25K moet lopen? Een beetje extra ballast beschouw ik dan nog eerder als extra training...
Tot slot: uitermate belangrijk in de voorbereiding op een marathon is uitproberen en voorbereiden; bekomt die drank me, is dat eten goed verteerbaar etc.... allemaal zaken die je uittest in de aanloop naar. Niet zo gek dus.

Anoniem zei

ok dat is duidelijk.Wist je trouwens dat bij de verbranding van glucose er H2O vrijkomt als nevenprodukt.Je lichaam maakt dus voor een deel zelf H2O aan tijdens het lopen, dit geheel ter zijde.Groetjes van een fervent 10 km loper

Dave Vervenne zei

@ Anoniem: niet akkoord met "Waarom heb je drinken nodig tijdens het lopen in de winter...". Lees loopbladen of internet er maar op na. Vele sportmensen vinden het in de winter overbodig om te drinken omdat het niet "warm" buiten is terwijl dit eigenlijk net zoals in de zomer dient te gebeuren (of soms nog meer drinken dan in de zomer). Bovendien heb ik het al meegemaakt dat ik zonder "ballast" een uurtje ging lopen in onbekend natuurgebied. Dat uurtje liep al snel uit tot 2,5 uur omdat ik zonder enige navigatie per ongeluk een wegwijzer had gemist. En daar loop je dan helemaal uit te drogen op zoek naar een herkenningspunt.
Groeten van een toekomstige trailrunner (ook 1 van de redenen waarom ik een backpack draag, een manier van gewenning)

David aka Letman zei

@ anoniem: nee dat wist ik eigenlijk niet. Ik ben wat gaan zoeken en ik vond dit terug: C6H12O6 + 6H2O + 6O2 --> 6CO2 + 12 H2O + E (38ATP).
Veel dieper moet ik niet gaan want is m'n ding niet echt maar ik lees dus dat er voor de verbranding uiteraard zuurstof nodig is en ook water en dat er dus energie vrijkomt evenals water en koolstofdioxide. De verbranding gebeurt in de zenuwcellen, right?
thanks voor de info, weer iets bijgeleerd :-)