. Op naar ... ?: Eerste infosessie brandweer

woensdag 12 november 2008

Eerste infosessie brandweer

Gisterenavond onze (6 brandweermannen-stagiair) eerste infosessie op de kazerne te Puurs gehad. Na een korte babbel in de 'polyvalente' ruimte mochten we al snel volgen naar een ander gebouw waar we onze pagers kregen met een woordje uitleg (nen "500", nen "510",...). Ik was eerlijk gezegd beetje verbaasd dat dit allemaal al zo snel ging maar goed, niets op tegen ;-)
Terug naar de kazerne waar we een overzicht kregen van de werking, historiek, taken enzomeer...

Daarna zijn we ook al interventiekledij gaan passen: laarzen, een helm die in het donker fluogroen oplicht (kwestie van de rookies te onderscheiden van de rest neem ik aan) en een hemd en broek of overall van de brandweer. Interventiejassen zullen volgende week dinsdag (wekelijkse oefeningen) beschikbaar zijn. Eens gepast en gekeurd naar de garage waar we allemaal een open kastje kregen toegewezen tussen de 'echte' mannen. Grappig, echt net zoals in de film: houten kastjes netjes op een rij met daarboven steeds een helm met naam op. (nu ik eraan denk: ik ben eigenlijk geen naakt tegengkomen daar in de kazerne) In de kastjes de kledij en op de grond netjes klaar om tijd te winnen bij een uitruk: laarzen met de interventiebroek reeds overgetrokken. Daarna nog een foto laten nemen voor op de site en klaar was de lading brandweermannen-stagiair van dit jaar. Het echte werk/opleiding kan nu beginnen.

Het brandweerkorps van Puurs bestaat uit iets meer dan zestig leden (waarvan slechts 4 beroeps) en in tegenstelling tot veel andere korpsen mag er al snel mee op interventie gegaan worden (weliswaar nooit in eerste wagen) zodat er reeds geobserveerd en geleerd kan worden. De opleidingen aan brandweerschool starten in januari 2009 en houden zowel theoretisch als praktisch onderricht in(PIBA).

Mijn peloton is binnenkort een week van wacht: start nu vrijdagavond, spannend alhoewel we vooraleer een paar di-avond trainingen (interne oefeningen) gevolgd te hebben waarschijnlijk enkel maar naar de kazerne kunnen gaan om in de weg te lopen. Tenzij natuurlijk om de snelste route naar de kazerne al eens te verkennen, onze interventiekledij te taggen, de sfeer op te snuiven en de kazerne te verkennen al dan niet bij een uitruk.

1 commentaren:

Rafke Magic zei

die laten er idd precies geen gras over groeien!!!