. Op naar ... ?: Speelgoed

vrijdag 15 mei 2009

Speelgoed

M'n speelgoed (enfin, de 8GB miniSDHC-kaart) is vorig weekend jammerlijk gecrashed, jammer want ik had filmpjes opgenomen op het PIVO van de hittegewenning in de container... Verschillende recoverytools geprobeerd maar helaas, sector 0 geeft al fouten en Windows kan zelfs al niet meer formatteren. Goed dat ik nog wat kaartjes had liggen.


De GPS in combinatie met Nokia Maps werkt goed; de eerste keer duurde het een vijftal minuten voor een fix maar dat lijkt me normaal. De tweede keer (op een andere lokatie) had ik binnen de 10 seconden een fix, da's sneller dan m'n TomTom One. Via de Nokia Maploader kan je op je pc gratis maps van de hele wereld binnentrekken via het netwerk (heb toch voldoende ruimte op m'n SD-kaart) en overzetten naar je telefoon, handig, zo hoef je dat niet via je telefoon te doen (maar dat werkt ook redelijk vlot, ook uitgeprobeerd). Het kaartdetail is super, je krijgt zelfs de huisnummers mee (foto: projectlokatie in A'pen).Het enige waar je moet voor bijbetalen is de turn-by-turn navigatie (zoals bijv. op een TomTom) maar daar vind ik wel iets op ;-)

Ook een bijzonder leuke app: de Nokia Sports Tracker. Deze laat toe om middels je GPS data te loggen (lopen, fietsen, zeilen, noem maar op, ook autorijden dus). Je krijgt info zoals hoogte, snelheid, je route etc mee met de mogelijkheid om te exporten naar .kml bestanden die in in Google Earth kan openen en zoiets geeft (let op de indicaties hoogste punt - brug over het kanaal en bijvoorbeeld snelste punt). Super!

Als laatste voorbeeld een foto die ik nam met de 5MP camera die mooi resultaat geeft en automatisch een tag meekreeg met GPS-info waardoor hij via Picasa automatisch op de kaart wordt geplaatst (de lokatie week hier een beetje af; de foto werd op straat genomen maar de foto werd volgens de GPS in m'n achtertuin genomen). Ook best nuttig en leuk voor vakantiefoto's (zeker gezien de kwaliteit zo goed is).Om een eerdere vraag te beantwoorden: ja, bellen kan je ook met dat toestel ;-)

1 commentaren:

geert zei

als je zo blijft breken en sleuren aan dat huis dan staat het binnenkort ook 'in 't echt' in je tuin ;-)
Goe weekend!