. Op naar ... ?: Technische hulpverlening

woensdag 6 mei 2009

Technische hulpverlening

Eindelijk eens mogen knippen ;-)

Gisterenavond stond een oefensessie technische hulpverlening ingepland. Een auto was tegen hoge snelheid van de baan gegaan, een paar keer overkop gegaan en kwam uiteindelijk terug op z'n 4 wielen terecht.
Eerst kwam het peloton aan de beurt, zij knipten het dak eraf en wij mochten daarna de rest van de wagen in stukken knippen met het hydraulisch materiaal. Ik ga niet in detail want dat zou een boek schrijven worden maar in 't kort: stabilisatie voertuig door blokken, banden platzetten, SO, glasmanagement, knippen & beschermen, bevrijden,....
Wij hebben de deuren eraf gehaald door de scharnieren open te duwen waardoor ze afbraken, daarna ook door de onderste balk van het voertuig te knippen en middels het welgeplaatst opendrukken de volledige voorzijde van het voertuig inclusief dashboard weggeduwd om ruimte te maken. Daarna nog de motorkap opengespreid, wat ramen 'getikt' etc... Veel bleef er van de wagen niet meer over.
Leuk!
 
Meer info o.a. op:

Foto's:

3 commentaren:

geert zei

leuk omdat 't voor 't oefenen was, I presume? ;-)

David aka Letman zei

Idd en omdat het nog een keer "hands-on" was maar dan niet met slangen, verdeelstukken en water :-) (alhoewel dat ook leuk is maar afwisseling mag en we oefenen graag alles eens)

Bert zei

Cabrio en extra tuning ;-)