. Op naar ... ?: Eerste dertiger

maandag 1 september 2008

Eerste dertiger

Gisteren m’n eerste dertiger gedaan. Ben momenteel aan zee met vakantie en ‘t was hier warm en da’s m’n ding niet. Ik ben dus heel rustig aan vertrokken omstreeks 13h30 voorzien van m’n Camelbak maar zonder petje dat ik thuis vergeten was. Gestart op de dijk ter hoogte van het casino en zo verder langs de dijk naar het Zwin waar ik heel even wat schaduw had. Dan de dijk (vraag me niet welke) opgelopen met de bedoeling om na 15K rechtsomkeer te maken. Onderweg zag ik echter de bordjes voor de fietsroute naar Sluis en dat zou me op 18K brengen, dat moest wel lukken dacht ik temeer ik wel een binnenweg terug zou vinden. Te Sluis was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht, ’t waren trouwens echt mooie paadjes daarnaartoe – speciaal aangelegd. De warmte liet zich echter voelen zo rond kilometer 22, ik kreeg schele hoofdpijn en begon het toch zwaar te krijgen. De route terug na Sluis deed daar geen goed aan; wat aanvankelijk aangeduid stond als fietsroute naar Knokke met als afstand 11K bleek algauw wel een kortere weg maar die ging helaas ook langs de grote baan terug naar Knokke. Die baan was lang en zeer onaangenaam maar ja. Efin, na ongeveer 3h30 terug gearriveerd op de dijk. Ik werd dadelijk verwelkomd door Jelle die langs m’n benen omhoog klauterde en duidelijk maakte dat ie naar het water gedragen wilde worden wat ik niet gedaan heb – terug wel.
Al bij al goed verlopen, vandaag niets gevoeld...
Ook wel raar en de eerste keer dat ik dat een paar keer heb meegemaakt: wielerterroristen die ff roepen en groeten. Wel leuk, lag het aan m’n spoor van zweet dat ik achterliet, de Camelbak op m’n rug die duidelijk maakte dat ik meer dan 30 minuten zou lopen en een gevoel van empathie gaf of uit sympathie met de eenzame loper op dat lange eindeloze stuk asfalt....

2 commentaren:

Philip Van Hove zei

Heb gisteren maar 8 km gelopen maar had ook last van de warmte. We zijn dit klimaat niet meer gewend denk ik.

Rafke Magic zei

wel cool dat ze je begroetten!
ik was vandaag moederziel alleen in de fitness... tot op 't einde, dan kwam er een (Oost-Europees uitziende) jongedame "fietsen"
allé, nog een kleine maand en 't is weer zover... dé maraton...suc6, dude!!!