. Op naar ... ?: Op naar Berlijn

maandag 28 mei 2007

Op naar Berlijn

De cirkel is rond. De aandachtige lezer heeft gemerkt dat de titel van m'n blog opnieuw 'Op naar Berlijn' luidt - dat was de originele titel helemaal bij de start en ook het originele plan.

De NYC marathon heeft echter m'n plannen gewijzigd; op 5 november 2006 liep ik deze allereerste marathon voor mij uit in 3:45:48. Machtig was dat!

Eerlijk is eerlijk, daarna ben ik wat beginnen slabakken. Eerst 'recupereren', daarna de geboorte van Jelle, veel te doen hier en daar, minder op m'n voeding gaan letten, onregelmatig trainen, je kent het wel... De Rotterdam marathon op zondag 15 april 2007 werd afgeblazen door de hitte en dat heeft me een pijnlijke laatste 10K bespaard (slechte voorbereiding, de 2 weken ervoor niet gelopen...). Gisteren de 20K door Brussel gelopen in een tijd van 1:50:44 (afgeklokt toen ik op de massa mensen vóór de finish botste - maak dat mee, je geeft alles om dan zo te eindigen, jammer hoor) dat is exact 46seconden later dan vorig jaar.

De voorbereiding was ook niet je dat: zaterdagavond nog asperges op Vlaamse wijze met massa's boter naar binnen gespeeld en zondagvoormiddag omstreeks 11h een goed pak friet met mayo en een boulet naar binnen gespeeld (Hoezo geen vet de laatste dagen voor een wedstrijd?). Excuus: ik stond daar al om 9h om de tent van Cernum in orde te brengen en 2 standen verder stond een frituur... Waar het eigenlijk op neerkomt: slecht bezig en met dat in het achterhoofd denken dat nog ff verder slecht bezig blijven dan ook geen kwaad kan...

Gedaan!

Sociale druk zal me helpen: op naar Berlijn eind september met als doel finishen onder de 3h30.

Vanaf vandaag is het gedaan; ik ga terug voor m'n vertrouwde 3 liter water per dag, vergeet het foute beleg op de boterham en maak bewuste keuzes bij m'n maaltijden. Gewicht moet terug naar 74kg en ik train opnieuw op een regelmatig basis vier maal per week.

Start!

9 commentaren:

Anoniem zei

mooie voornemens. Succes ermee, we zullen er alles aan doen om je (niet) te boycotten!!! :-)

Stijn zei

Goede voornemens, doelen stellen, dromen,... daar begint het mee, David! En dan doorbijten, durven, doen. Later volgt dan de ultieme beloning.
Jammer dat ik je niet gezien heb gisteren aan de Cernum-tent. Geert heb ik wel tegen het lijf gelopen!
Proficiat met je prestatie gisteren.

Rafke Magic zei

Oei, oei... straks moet ik nog achter uw veren zitten ;-)
'k Ben ondertussen op goede weg... de "afvallings"koers is ingezet. Per dag worden 2 liter water tussendoor gedronken én er wordt terug 3 keer per week gesport. Eten gebeurt véél gezonder dan enkele weken geleden, maar geen dieet. Da's voor niks goe.
Soit, keep the spirit up!!!

Dave Vervenne zei

Ik neem nu een weekske rust na de 20 km. Ik heb ook besloten van nu eens deftig te trainen en vooral wat overtollig gewicht kwijt te raken (mijn knieën zullen met dankbaar zijn). Ook fietsen en zwemmen zal in het schema zitten kwestie van afwisseling en uithouding te kweken.

Bert zei

David, ondanks je minder ideale voorbereiding toch knap gelopen in Brussel!!
Veel succes met je voorbereiding op Berlijn!

Stefaan zei

Dat is nu eens gesproken! Succes bij je voorbereiding en proficiat met uw mooie tijd.

Philip Van Hove zei

Ondanks da pak friet, toch goed gelopen. En Berlijn: moet lukken. Je hebt er ook meer plaats dan in Brussel. Ik ga eerst twee weken rust nemen alvorens te beginnen.
Btw... die barbecue in Augustus zal er enen zijn met kalkoenfilet en calorie arme vis!

Dave Vervenne zei

Hmmm... September 2008 de marathon van Berlijn zou ik wel zien zitten. Eerst nog wat halfkes als voorbereiding en een medische check-up binnenkort.

Anoniem zei

een goede en vlotte voorbereiding gewenst david !