. Op naar ... ?: Schooldag 2

donderdag 2 september 2010

Schooldag 2

Vanochtend al bijna een kind van z'n fiets gereden. Kind reed niet reglementair in dezelfde richting maar aan de verkeerde kant van het straat (bocht afgesneden, go figure). Op een gegeven moment beslist hij toch om op het fietspad aan de juiste kant te gaan rijden maar steekt hij dus zomaar ineens schuin het straat over voor mijn auto. Hij had zo'n kap van een training over z'n hoofd (dat zal dan wel cool zijn) waardoor z'n gezichtsveld beperkt werd tot een fractie van wat hij normaal heeft (ong. 140°) maar hield daar dus blijkbaar geen rekening mee. Oortjes om muizek te luisteren waren hoogstwaarschijnlijk ook van de partij.
Niet leuk, goed dat ik bij de pinken was.
Om toch maar te zeggen: let toch eens op, het is verdorie veel te snel gebeurd. Het is niet omdat je een zwakke weggebruiker bent dat je het moet zoeken of nonchalant mag zijn in het verkeer.
Vanochtend een 'sterke' weggebruiker met een dikke BMW bijna een tik gegeven op de Havenlaan in Brussel en goed m'n claxon laten horen. De man toeterde terug en deed alsof ik in fout was. Nu, het is niet omdat er geen wegmarkeringen zijn daar dat je van uiterst links naar uiterst rechts mag scheuren zonder dan nog eens je richtingsaanwijzers te gebruiken.

Update:
Bij het naar huis rijden noodstop gemaakt voor iemand die me geen voorrang gaf, zie ik aan het licht 50 meter verder dat die vrouw haar kind van een zes jaar ofzo gewoon los rechtstaat in de wagen achteraan. Heel goed bezig!

Daarnet tijdens lopen: 50 meter voor mij camionette op stoep zodat ik op straat moest gaan lopen. Vlak voor m'n neus zet er zich iemand gewoon bij. 'hey mannen, Gé staat wel op het voetpad hè' roep ik. 'Dat weten we' was het antwoord met nog wat verwijten erbij en ze stappen daarna het café binnen. Hopelijk plakken ze straks tegen een boom en mag ik hun auto gaan openknippen.

2 commentaren:

geert zei

het is een statistisch vaststaand feit dat coole kapdragende, aan de verkkerde kant van de weg rijdende, oortjes dragende en schuin overstekende fietsers op latere leeftijd in 80% van de gevallen een BMW kopen. (de andere 20% haalt die 'latere leeftijd' niet)

Fred Kele zei

Deze situaties maak ik elke dag mee.Ik werd ooit eens tijdens het lopen op een veldweg in the middle of knowhere waar normaal geen auto's mogen rijden gepasseerd door een werkmanscamionnette,dewelke mij langs achter naderde en voorbij stak.Die camionnette reed zeker 50km per uur en produceerde een aanzienlijk stofwolk tijdens het mij voorbij rijden.Toen ik mijn vuist omhoogstak en hem attent maakte dat hij wat meer respect moest tonen voor lopers had hij dat uiteraard gezien door zijn achteruitkijkspiegel.Vervolgens vond de bestuurder van die camionnette het niet leuker dan bruusk beginnen te stoppen, te wachten op mij en toen ik hem bijna terug genaderd was allerlei doodtekens te maken en vervolgens met slippende banden weg te scheuren, terug te stoppen 50 meter verder, om dit maneuver nog 3 maal te herhalen.Door dit voorval was heel mijn looptraining om zeep, de zichtbaarheid op dat veldweggetje was door de stofwolk bijna nul.Op zo'n momenten vraagt men zich af waarmee sommige mensen bezig zijn en hoe zij in de omgekeerde situatie zouden handelen.Ik verschiet van niets meer en heb ook geleerd om niet meer rechtstreeks in de ogen van een bepaald soort mensen te kijken dewelke mogelijks geen controle over zichzelf hebben bij het veroorzaken van situaties waarbij zijzelf verkeerd handelen.