. Op naar ... ?: Niet juist

vrijdag 8 januari 2010

Niet juist

Ik heb niets tegen die mobiele snelheidsmeters die je snelheid weergeven op een scherm langs de kant van de baan. Voor mijn part mogen ze er zo'n op elke invalsweg naar een bebouwde kom plaatsen. Ik laat me gaan op de autosnelweg maar zones 30 en 50 zijn heilig voor mij. Hell, voor mijn part zetten ze op die lokale invalswegen en zones 30 of 50 zelfs flitspalen (ze mogen die van op de snelwegen hiervoor gebruiken).

Vanmorgen kreeg ik ineens de waarschuwing "57 - TE SNEL" te zien op zo'n bord. "Klopt niet" flitste het door m'n hoofd en het was niet de eerste keer dat me dat opviel.
Het toestel staat namelijk een 50-tal meter voor de zone bebouwde kom. M'n snelheid werd dus gemeten in de zone 70 en daar is 57 km/h niet te snel.Nu, ik snap het wel, het lijkt me de bedoeling om nog slechts 50 te rijden bij het binnenkomen in de zone bebouwde kom en niet 70 om je dan 'uit te laten bollen'.
Maar toch, 57 in een zone 70 is niet 'TE SNEL'.
Juist is juist.

2 commentaren:

geert zei

hier kan je natuurlijk veel over zeggen hé ... als 't geen flitser is dan kan ik 't aannemen, want zoals je zegt is 't om mensen voor de aankomende bebouwde kom te waarschuwen. Maar ... op veel plaatsen zie je tegenwoordig een gigantische 50 op het wegdek geschilderd op zo'n 100m voor de bebouwde kom; vanaf dit punt is de maximaal toegelaten snelheid ook reeds 50 per uur

Rafke Magic zei

als je Kallo binnenrijdt (via de afrit van de E34), heb je 't zelfde fenomeen ;-)
heb me daar ook al aan geërgerd... want dat ding geeft de "te hoge" snelheid véél te snel (pun intended) aan!