. Op naar ... ?: real Berlin marathon 2007

maandag 1 oktober 2007

real Berlin marathon 2007

Zo, Berlijn 2007 zit erop en het was super!
Vrijdagochtend reeds zeer vroeg vertrokken samen met Katleen, Philip & Cisca richting Berlijn waar we een studio hadden gehuurd (thanks Philip & Cisca!) voor enkele dagen. We zijn reeds vlak na de middag toegekomen, eerst iets gaan eten in Wertheim en daarna afgezakt naar de Messe voor de Vital expo waar we onze rugnummers konden oppikken. Daar nog wat rondgewandeld en wat aankopen gedaan en dan richting studio getrokken.
Zaterdagavond reeds vroeg opgestaan om deel te nemen aan de Frühstücklauf van ong. 6K die eindigde met een rondje op de blauwe piste van het Olympia stadion. Machtig gevoel om zoals de echte atleten via een ondergrondse tunnel het stadion binnen te lopen! Hieronder de video die ik maakte en enkele foto's.Links mijn been, rechts dat van Philip ;-)Na de loop ontbijt van de organisatie binnengespeeld, ook onze zeer gewaardeerde supporters lieten het smaken ;-)
Hierna gaan shoppen (zowel de heren als de dames) op de Ku'damm en dan op tijd gaan slapen voor de grote dag. Die dag begon redelijk frisjes en was bewolkt maar tijdens de marathon zelf is de zon er doorgekomen.
Machtig gevoel, zalig gelopen maar helaas niet m'n streefdoel van 3h30min gehaald. Op halve marathon zat ik ongeveer 1 minuut achter op schema (1h46min) en tot ongeveer kilometer 30 verliep alles zeer vlotjes (net geen gemiddelde van 12km/h dus) maar daarna moest ik minderen. De hartslag zat nog goed net rond m'n overslag (172) maar de benen wilden niet echt meer mee, de onderbenen voelden echt zwaar aan. Ik heb dan maar een hele tijd rustiger aan gedaan. De kilometers begonnen te wegen en vanaf km 33 ben ik beginnen aftellen naar het einde. De laatste kilometers heb ik echt op karakter moeten lopen maar ben er toch nog in geslaagd om die laatste kilometers terug wat tempo te maken. Ik moet m'n curve nog in detail bekijken later meer daarover.
Toch enkele foutjes gemaakt: een paar keer appel genomen ipv banaan (pak moeilijker naar binnen te werken) en ook een paar keer ipv water voor de enige sportdrank geopteerd die beschikbaar was maar waar ik nog nooit van gehoord had. Die sportdrank is me niet al te best bekomen, zelfs na de marathon bij de bevoorrading nog zo'n beker geprobeerd en dat gaf hetzelfde resultaat: krampen.
Voor:


Na:
PLATZ (AK) NR. NAME AK VEREIN BRUTTO NETTO

9424 (1244) MAL 18651 Lettani, David (BEL) M30 03:56:35 03:46:09
17928 (3333) MAL 19641 van Hove, Philip (BEL) M35 04:39:22 04:17:33

Soit, super ervaring! Berlijn is zeker een aanrader; de marathon is perfect georganiseerd en bovendien een machtige stad - alleen de architectuur al is adembenemend.


Zondagavond goed gaan eten (& drinken) in het Australisch restaurant in het Sony Center op Potsdamer Platz (niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer, echt een aanrader) (wees gerust, heb me ook tegoed gedaan aan Berlijnse bollen, worst en dergelijke meer...)
Maandag dan de terugtocht aangevat en na ongeveer 7,5h stonden we terug aan huis, ook een mooie tijd.

De benen? Toch wel wat stijf net onder de knie achteraan vooral na een periode van lang stilzitten.
Ik denk dat ik morgen maar eens ga lopen, toen ik de post nakeek vond ik m'n startnummer voor de halve marathon van Brussel over 2 weken al!

Ook opgemerkt op enkele plaatsen maar zonder commentaar van mijnentwege:

6 commentaren:

Anoniem zei

Om het te zeggen zoals in " In de gloria":
Mooi,...mooi,mooi,mooi!!!

Nog eens een dikke proficiat en ik vond het ook een geslaagd weekendje Berlijn!
groetjes, Cisca

Philip Van Hove zei

By the way: ik heb in mijn agenda al genoteerd: 28 september 2008 om 09u00 aan de Siegesaule ZUM 35. BERLINER MARATHON;

David aka Letman zei

Goed idee! Ik heb vanmorgen trouwens ook al geld overgemaakt aan rekeningnummer op de bank ING Luxembourg ;-)

Anoniem zei

Dikke proficiat met je prestatie in Berlijn!

RunningRonald zei

Super gedaan David!! Gefeliciteerd met deze top prestatie! en.. ik zie dat je volgende marathon alweer gepland is. Veel succes met de voorbereidingen!

Ik vond het leuk je even tijdens de Marathon van Berlijn gesproken te hebben!

Geert Gitaar zei

proficiat, David !

Je hebt wel geluk: bij die bruto-netto berekening gaat er slechts 3% af.... Er zijn veel werknemers (die bijna 50% zien wegsmelten van hun bruto) stikjaloers, woeha.

Op naar een volgende !!!