. Op naar ... ?: Kippen onder stress

zondag 18 maart 2007

Kippen onder stress

Ik ben niet aan m'n 34 of meer kilometers geraakt vandaag omwille van 2 redenen. Eerste is dat ik tijdens onze loop vrijdag even hordeloper heb willen spelen en over een redelijk brede plantenbak ben gesprongen. Ik merkte vandaag bij de start reeds dat aan de achterkant van m'n rechterbeen net onder m'n knie toch iets een beetje zeurde. Dat 'pijntje' werd vervelender geurdende m'n loop. Dit en het bijkomende feit dat ik na 12 kilometer wind op kop en constant gezever (uit lucht hé) getrakteerd werd op stevige rukwinden gepaard gaande met hevige regen en hagel waardoor ik drijfnat was en begon te dobberen in m'n schoenen maakte dat ik maar 180° gedraaid ben. Resultaat: 24K.
Thuisgekomen stond ook nog een taak te wachten. Gezien onze 6 kippen regelmatig misbruik maakten van de voorlopige afspanning aan een zijde van het kippenhok had ik de voorbije weken al bijkomende/nieuwe afspanning voorzien. Desondanks waren er nog 2 hardleerse kippen die het niet konden laten. Gisterenavond dus alle kippen mooi opgesloten in hun hok zodat ik ze vandaag makkelijker kon vastgrabbelen om ze bij te knippen. Soit, die beesten voélden dat aankomen he. Ik kan wel degelijk bevestigen dat kippen onder stress dus alle lichaamsopeningen wijd openzetten. Ik dus met ware doodsverachting en in een verschrikkelijke stank één voor één alle kippen uit hun hok geplukt om te kijken en effectief: bij 1 kip merkte ik nog dat ze ooit eens geknipt was, bij de anderen waren geen sporen meer (on)zichtbaar. Allemaal fijntjes bijgeknipt, als er nu nog ontsnappen krijgen ze een bowlingbal aan hun poot!
Volgende keer maak ik hun hok ook niet meer proper de dag voor zo'n stress-situatie...

3 commentaren:

Geert Gitaar zei

welke tijd hoop je te lopen in rotterdam, letman?

David aka Letman zei

Wel, ik hoopte na m'n 3h45 van in New York in Rotterdam te kunnen streven naar een 3h30 gezien het vlakkere parcours daar en m'n ervaringen... Ik vrees dat ik echter een beetje te onregelmatig getraind heb en onvoldoende kilometers gemaakt... we zien wel - één ding weet ik zeker: 't gaat weer een leuke ervaring worden!

dejerre zei

aah ... kiekens ... een dankbaar blogthema ...