. Op naar ... ?: Lopen

donderdag 10 januari 2008

Lopen

't Is alweer een tijd geleden dat ik nog eens iets gepost heb maar om het goed te maken zal ik het nog eens over het lopen hebben.
Vorige week donderdag was er de eerste donderdag training (10K) in De Montil met het MMC. Nu, als voorbereiding daarop en aangezien ik toch veel te lang heb stilgelegen was ik al wel een week eerder gestart met om de andere dag een uur te gaan lopen. De 10K is dus meegevallen, heb wel met te hoge hartslag gelopen maar kom. Voor de loop had ik ook met trainer Wilfried afspraak om m'n voorbereidingsschema voor de Luxemburg marathon door te nemen. Ik had Wilfried gezegd dat ik het schema voor NY goed had doorstaan en dat het wel wat zwaarder mocht. Dat had ie dus goed gehoord.
M'n schema bevat nu 5 loopdagen per week en het volume is toegenomen. Hopelijk lukt dat qua planning want dat is niet meer zo eenvoudig. Gisterenavond heb ik er nog 16 gedaan en ook dat viel mee alhoewel ik merk dat m'n snelheid in dezelfde hartslagzones ongeveer een km/h lager ligt dan pakweg 5 maand geleden. Ik vertrouw erop dat dat in orde komt in de komende weken.

2 commentaren:

Dave Vervenne zei

Mannekes mannekes zwijg me over planning! Bij mij gaat die compleet de mist in en loop ik slechts 1 à 2 keer tijdens het weekend :O(

Ofwel moet ik 's morgens heel vroeg lopen ofwel 's avonds heel laat. 's Morgens geraak ik niet uit mijn bed en 's avonds nadat onze twee zonen rond 9 uur in bed liggen plof ik meestal in de zetel.

't Is niet gemakkelijk!

Rafke Magic zei

't Doet me deugd te lezen dat je terug begonnen bent ;-)
Keep the spirit alive!