. Op naar ... ?: Google rocks

donderdag 15 november 2007

Google rocks

Ik was al langer een fan van Google Earth en dat is er de laatste tijd niet beter op geworden. Ongelooflijk wat je daar allemaal mee kan doen. Ok, ff naar onze bol kijken van op afstand, inzoomen, je huis/grond bekijken zoals het er een paar jaar geleden bij lag maar er kan zoveel meer.
Offline gebruik is moeilijk maar kan enigszins door je cache te vergroten.
Er bestaan sightseeing trips (aanrader: Grand Canyon) en bovendien wordt het ook ontdekt door allerhande organisaties die plaatsmarkeringen creëren (en die online bijgewerkt worden). Enkele voorbeelden vind je hier, en op de site van ERA kan je nu ook het nodige downloaden zodat je via Google Earth op zoek kan gaan naar het vastgoedaanbod in België. Geloof me, dat bespaart op nutteloze verplaatsingen (grond onder hoogspanningsleiding, huis met tuin waar de trein doorraast etc.). Ik ben nu zelf gestart met een klein project om gebruik te maken van al deze mogelijkheden maar daarover later meer. Voor de geiïnteresseerden die dit willen exploren: link. Naar mijn bescheiden mening ook super om bijv. als bedrijf te laten zien waar je zetels zijn, waar en bij wie je actief bent etc...
Bijkomend kan je 3D-modellen die jezelf creëerde in Google Sketchup plaatsen op onze bol, steden worden zo ook in Google Earth in 3 dimensies weergegeven.
Mogelijkheden te over.

0 commentaren: