. Op naar ... ?: Kinderzitje na ongeval

donderdag 29 januari 2009

Kinderzitje na ongeval

Dit zegt de fabrikant:

"Dorel Netherlands adviseert altijd na een auto ongeluk het autostoeltje te vervangen, omdat deze onzichtbare schade kan hebben opgelopen. Bij een eventuele botsing bestaat de mogelijkheid dat het kunststof niet meer functioneert.



Hierdoor is de veiligheid van het autostoeltje niet meer gewaarborgd. Mocht er met het autostoeltje nogmaals een ongeluk gebeuren dan kan dit verregaande gevolgen hebben.



Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.



Met vriendelijke groet,

Dorel Netherlands

Afdeling Maxi-Cosi Consumenten Contact"
En dit zegt de verzekeraar:
"Aangezien deze kinderstoel een losstaand element is, valt dit niet onder de verzekering. In geval deze stoel beschadigd is, zal de tegenpartij deze niet vergoeden.
Indien dit een kinderstoel van BMW was, geïntegreerd in de wagen, dan viel dit wél onder de verzekering."
Voorlopige conclusie: door de stommiteit van een ander kan ik hoogstwaarschijnlijk bijna 200EURO ophoesten.... proper.
Update: de mevrouw van de verzekeringsm'ij heeft me nog teruggebeld; ze was ten rade gegaan bij collega die er meer van wist en het blijkt toch terugbetaald aangezien ik niet in fout was. Het feit dat het zitje 2 jaar oud is zal wel z'n invloed hebben op het bedrag dat ik terugbetaald krijg. Nu nog de factuur terugvinden...


2 commentaren:

Philip Van Hove zei

Is het wel nodig om dit stoeltje te vervangen ook als het kind er niet inzat tijdens het ongeluk.

David aka Letman zei

Wel ik dacht dat dus ook niet en daarom heb ik de fabrikant gebeld met de juiste toedracht (snelheid, stoeltje niet in gebruik etc...) en hun antwoord was vrij duidelijk zoals je kan lezen...
Nu, ik weet ook wel dat die liefst zoveel mogelijk stoeltjes verkopen maar op dit gebeid wil ik geen risico's nemen. Als je wat rondgoogelt zal je ook op de site van Kind&Gezin en het BIVV lezen dat in geval van bijv. de aankoop van een 2dehands kinderzitje je absoluut zeker moet zijn dat het het stoeltje nooit in een ongeval betrokken is geweest.
Soit, ik ben daar geen expert in dus er gaat toch een nieuw stoeltje komen hoor.
Zie ook m'n update :-)