. Op naar ... ?: SAP visjes

donderdag 4 december 2008

SAP visjes

Bon, ik had m'n fototoestel niet bij dus ik probeer het uit te leggen en plak er wat foto's bij (die het beste niet laten zien maar soit).



Parallel aan het hoofdgebouw buiten start een waterstraat afgedekt met glazen platen die een golfbeweging maakt om voor het hoofdgebouw even te stoppen aan een 'vork' die in de lucht gaat (cf. foto) en waarop je je handen kan leggen waardoor je hartslag wordt weergegeven op een scherm. Aan die vorkt maakt de waterstraat een hoek van 90 graden om recht naar de hoofdingang te lopen waar de waterstraat aan de binnenzijde wordt vervangen door een LCD-straat die een waterstroom afbeeldt waarin vissen zwemmen met een nummer. Elke vis is een SAP OSS note (en dat ga ik hier echt niet uitleggen) die zwemt naar een soort van 'stargate' waarna hij richting lift zwemt. Als je de glazen lift neemt loopt die waterstroom mee omhoog waardoor de vis je kan volgen en eens boven aangekomen lost de vis op, teken van een opgeloste OSS note. Afhankelijk van het domein (CRM, Logistiek, ... ) gaat het ook om een andere vis.



Of zoiets..., er zit heel wat symboliek achter en 't is echt knap gedaan, prachtig om te zien maar helaas moeilijk om uit te leggen zonder verder beeldmateriaal van binnen het gebouw.

1 commentaren:

Rafke Magic zei

amai, da moeten serieus veel visjes zijn :-D