. Op naar ... ?: Fictief project T: update

donderdag 19 februari 2009

Fictief project T: update

CTRL-C, CTRL-V,
CTRL-C, CTRL-V,
CTRL-C, CTRL-V,
CTRL-C, CTRL-V, that's how I pass my day....
(repeat chorus 8h a day)

Jaja, kleine update toch wel vanop de frontlinie van het virtueel project T.

Zonder teveel in detail te gaan bestaat er binnen SAP een systeem (gebaseerd op SAP CRM 5) om opvolging te doen van trouble tickets etc...
Welnu, dat systeem bestaat hier al even en na lang aandringen van mij is er sinds geruime tijd ook plaats gemaakt om over te gaan tot identificatie van de 'klant', in dit geval de eindgebruiker met een probleem. Wat voor iedereen die met CRM bezig een vanzelfsprekendheid is en voor degenen die niet met CRM bezig zijn zelfs zo klaar als een klontje was op dit project T ver zoek. Wat ben je met een systeem om tickets te loggen als je niet weet wie het probleem identificeerde? Je kan niet terugbellen en vragen om meer info, je kan niet vragen om te testen,.... redelijk ridicuul dus.

Minstens even erg, ik ben nu gedegradeerd to CTRL-C/CTRL-V monkey. In plaats van het systeem te gebruiken waarvoor het dient moet plots alles parallel via mail gedaan worden. Updates van ontwikkelaars: via mail. Verantwoordelijke vragen om te testen: via mail. .... Alhoewel iedereen dus toegang heeft tot het systeem en de tickets die aandacht vereisen in een handomdraai naar boven kunnen gehaald worden kan bibi nu per ticket een mail sturen met daarin de gekopieerde inhoud uit het ticket. Dan even (heel lang) wachten op een antwoord en die mail plakken in het ticket en ga zo maar door.
Woorden schieten mij tekort....

CTRL-C, CTRL-V,
CTRL-C, CTRL-V,
CTRL-C, CTRL-V,
CTRL-C, CTRL-V, that's how I pass my day....
(repeat chorus 8h a day)

1 commentaren:

Rafke Magic zei

omg... enfin, ge kunt uw chorus vervangen dmv een klein ABAPke en SAP die mails automatisch laten versturen ;-)
nog altijd niet optimaal gebruik van het systeem, maar 't neemt de "monkey action" wel weg!