. Op naar ... ?: Dikke zever

maandag 26 november 2007

Dikke zever

De mensen met weekendhuisjes in Herselt worden vervolgd door de overheid. Zij die er voor 1989 kwamen wonen worden waarschijnlijk geregulariseerd, de andere hebben pech - die worden vervolgd. Slaan en zalven tegelijkertijd, dat komt nooit goed heren politiekers en daar zijn voorbeelden genoeg van. Ik kan er niet bij, echt niet. Is het nu zo moeilijk om vanaf het begin kort op de bal te spelen en duidelijkheid te scheppen? Een oogje dichtknijpen, gedoogbeleid... het heeft allemaal geen zin en maakt het alleen maar moeilijker achteraf. Waarom zij wel en wij niet vragen de mensen zich dan af en gelijk hebben ze, iedereen gelijk voor de wet.
Ik kan de lijn perfect doortrekken naar de politiek; faciliteiten, uitdovingsbeleid.... allemaal dikke zever. Duidelijkheid eerst aub dan is er achteraf geen gezever.
De gevangenen weigeren na de wandeling terug binnen te gaan. In plaats van 1 wandeling per dag willen ze er twee. Als dan op de koop toe de friteuses het op zondag fritdag niet meer doen dan is het helemaal om zeep. Allemaal slachtoffers! Faciliteit is volgens Van Dale een voorziening, een maatregel, middel om in iets te voorzien en daar knelt het waarschijnlijk; in 'regel'. Is regel een schikking of de normale gang van zaken?

3 commentaren:

Rafke Magic zei

C'est la Belgique, mon ami!

Philip Van Hove zei

et crois moi, cela ne va pas changer!

David aka Letman zei

Ah, mon cher ami Philippe ;-), ça 'SAP' là-bas? Vandaag nog es 8K gedaan, ik kan het nog :-)