. Op naar ... ?: Ah die technologie toch

woensdag 28 mei 2008

Ah die technologie toch

Be-Mobile maakt reeds gebruik van GSM signalen om het verkeer in kaart te brengen maar er zijn ook andere toepassingen mogelijk. Lees dit artikel maar eens; in het kort komt het erop neer dat door je GSM signaal je doen en laten 'nauwkeurig' gevolgd kan worden - reeds in gebruik in een tweetal 'malls'. Ik begrijp best dat dit nuttige info oplevert: iemand komt binnen, blijft zoveel seconden aan die etalage staan, dan zoveel aan die etalage etc..
Blijft redelijk anoniem totdat natuurlijk het signaal aan je persoon wordt gekoppeld.
Lees ook hier.

Verder heeft Google ook weeral iets nieuws gelanceerd: Google Health. Nu, ik vind dat Google knappe zaken doet maar twijfel nu toch of dit wel zo goed is.

Op den duur staat alles van je online; blog, foto's (al dan niet met geotags), ... Nu, die keuze maak je natuurlijk zelf maar denk hier eens over na: tesamen met Google, Flickr, Facebook, LinkedIn, ... is dat een massa informatie die je 'deelt'. Al die toepassingen zijn gratis en dat nodigt natuurlijk uit maar 100% zekerheid dat die info niet gebruikt wordt zullen we nooit hebben. Het is tenslotte data waarvoor bedrijven enorm veel geld zouden neertellen, zeker als al die info over de verschillende applicaties gecombineerd zou kunnen worden (als dat al niet zo is).
Zouden wij niet betaald kunnen/moeten worden om al die info dan te delen?

Over geotagging gesproken:
Ivm fotografie lijkt me dit superleuk en handig. De mogelijkheden ziijn eindeloos zoals mooi uitgelegd in dit artikel. Automatisch tags toevoegen aan je foto's op basis van de EXIF GPS data, foto's van anderen op dezelfde locatie vergelijken (bijv. op een timeline wat dan weer extra onderzoeksmogelijkheden oplevert), ...
De nieuwe iPhone die eraan komt staat al een tijdje op m'n verlanglijstje, hopelijk is ie dan ook voorzien van een deftige megapixel camera en ingebouwde GPS zodat ik dat allemaal eens kan uitproberen.
Een deftige digtale reflexcamera staat ook al een tijdje op dezelfde lijst maar voorlopig doet het oude toestel het nog alhoewel het zand in het toestel voor problemen begint te zorgen (auto off, zoomen soms onmogelijk en af en toe strepen op het beeld). Voorlopig is het bij de digitale reflexcamera's echter nog behelpen.
Deze sites kunnen me zeker helpen in de toekomst:
DPReview
FotoKonijnenberg
Het zal alvast een Canon of een Nikon worden.
Tips zijn welkom!

4 commentaren:

Rafke Magic zei

zelfs de huidige iPhone kan al wat jij wil... heb twee weken geleden een uitgebreide demo gekregen... maar ga toch nog ff wachten tot den 3G er is ;-)

(ze verkopen die "over m'n deur")

David aka Letman zei

I beg to differ my dear friend ;-)
Bij mijn weten is de huidge iPhone slechts voorzien van een 2 megapixel camera and de locatiebepaling gebeurt door triangulatie op basis van de zendmasten van de proivder - nog niet zo accuraat als GPS dus.
Anyway, ik wacht dus ook op de nieuwe versie met 3G en hopelijk nog een hele smak meer extraatjes (GPS, meer dan 2 megapixel, ...). We spreken elkaar hierover nog want met de dollarkoers van tegenwoordig zijn er zaken te doen zeker met iemand als jij ter plaatse :-) ook voor jou trouwens, kijk bijvoorbeeld maar eens op http://www.fromus2eu.nl/ - die dame verdient er goed geld aan denk ik.

Rafke Magic zei

you're right... 'k was te snel
(maar 'k heb die triangulatie gezien... en da marsjeerde -althans tijdens die demo - wreed goe)
soit, volgende week is de nieuwe er... dus 'k zal eens 't straat oversteken en er mij zo ééntje gaan aanschaffen ;-)

Bert zei

Foto's van de huidige iPhones zijn ok op het scherm van je iPhone, maar niet op je computer!

Niet vergelijkbaar met 'n compact fototoestelletje op met een DSLR, stel je voor dat het wél zo zou zijn, ... !!

Betreffende een DSLR: Nikon geniet mijn voorkeur, maar dat is voer voor eeuwige discussie!

Overweeg ook de aanschaf van 'n méga-lens aan héél betaalbare prijs, zijnde 'n 50mm. prime ƒ1,8 of nog lichtsterker ƒ1.4

Check ook eens http://belgiumdigital.com/