. Op naar ... ?: Tijd

woensdag 26 december 2007

Tijd

Jelle (bijna 1 jaar ondertussen) slaapt al meer dan een uur wat mij de gelegenheid heeft gegeven om wat op te rommelen. In de keuken stonden nog een aantal dozen die vanop de zolder van m'n peter kwamen en waarvan ik het niet over m'n hart kreeg om ze weg te gooien. Buiten de massa's postzegels waar ik later eens wil doorgaan en evt. klasseren vond ik o.a. volgende stukjes geschiedenis terug. Gek om zaken aan te raken die al meer dan driekwart eeuw oud zijn, respekt en zorg voor die dokumenten komt vanzelf. Zo mogelijk nog gekker is het inscannen van zo'n oude zaken om ze het op het internet te zetten.
Toen ik op m'n eerste werk gestart was en bij m'n grootouders passeerde in het weekend vroeg m'n peter wat ik deed. Ik antwoordde daarop "iets met computers" om het niet te moeilijk te maken. Zijn antwoord was: "Een computer, wat doet dat nu eigenlijk?". Ik vraag het me soms ook nog af....

We hebben tegenwoordig meer vrije tijd dan ooit en toch komen we altijd tijd te kort... Ik kan me nog herinneren dat we beide in de zetel zaten, aan alles en tegelijkertijd aan niets dachten en enkel de klok hoorden tikken.
Stilstaan is veel moeilijker dan bewegen.
Saudade.

De Leeuw van Vlaanderen (?)van Dale's Groot Woordenboek der Nederlandsche Taal (1924)Gebedenboek voor meer gevorderde kinderen (?)


Overlijdensbericht (1926)
Jules Verne verhalen (1941)
Communieprentjes (1966-1976)Militair zakboekje (1940)

3 commentaren:

Rafke Magic zei

ah, ge zijt terug ;-)

Dirkjogt zei

Prachtig toch, deze oude boeken. Ik ben stikjaloers op deze schatten! Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar aan de gehele familie! Mag 2008 een voorspoedig jaar worden in goede gezondheid zodat er blessurevrij veel kilometers en P.R.’s gelopen worden.

Opstalse Loper zei

Ah deze versie van 'De Leeuw van Vlaanderen' komt mij bekent voor. Die heb ik ooit gekregen van mijn grootvader als 'souvenir'. Veel lees- en loopplezier in 2008.