Na 11 maand voorbereiding liep ik de NYC marathon 2006. In 2007 was er Berlijn. In 2008 Luxemburg en opnieuw Berlijn. In 2009 opnieuw NY en in 2010 nog eens Berlijn. In 2012 was er Antwerpen.
Pagina's
donderdag 31 juli 2008
Pijn
Als ik Berlijn vlotjes wil doorkomen is het de hoogste tijd om terug regelmatig te lopen, m'n kilometers serieus op te schroeven en wat kilootjes kwijtgeraken (minstens -4kg).
De grafiek hierboven zou dus snel beterschap moeten tonen ;-)
dinsdag 29 juli 2008
maandag 28 juli 2008
Weeral
Jan Modaal zou het eens moeten proberen.
zondag 27 juli 2008
Nicole & Hugo
vrijdag 25 juli 2008
Wheels
Deze middag m’n wagen laten gaan drinken in de dichtsbijzijnde Total en die was in Willebroek op de hoek van de Krekelenberg en de Mechelsesteenweg. Terwijl ik m’n tankkaart in de lezer stak stond er al iemand buiten om me te bedienen, dat zie je niet vaak meer moet ik zeggen. Nu ik erover nadenk: dat is het enigste tankstation (Total dan) dat ik ken waar ze dat nog doen. Is eigenlijk wel leuk om babbeltje te slaan terwijl je tank volloopt.
woensdag 23 juli 2008
Varia
Antigeluid:
Het idee is simpel. Als je op een geluidsgolf een exact tegengestelde geluidsgolf afstuurt, verdwijnt de golf. Waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want jaren hoorde je niets van deze techniek. In koptelefoons met noise cancellation, bijvoorbeeld die van Bose, werkt dit principe al jaren, maar in een auto of een ander object dat met direct en indirect geluid te maken heeft, is het zeker nog geen gemeengoed.
Slooptechniek:
Gebouwen slopen in een stedelijke omgeving kan lastig zijn. De Japanse firma Kajima heeft een sloop-methode ontwikkeld die naar eigen zeggen milieu-vriendelijk en praktisch is. Zonder explosieven en grote stofwolken dus. Ze starten met het ontmantelen van de onderste verdieping en vervangen de pijlers door computergecontroleerde hydraulische pijlers. Zo laten ze het gebouw verdieping voor verdieping zakken.
Energievreters:
De staat California alleen al verbruikt meer energie dan China - ook gezien als grote vervuiler - of welk land dan ook. Verbijsterend: 37 miljoen Amerikanen gebruiken meer benzine en diesel dan 1,3 miljard Chinezen. Dat is de conclusie uit een rapport van de California Energy Commission's State Alternative Fuels Plan. Het meest verbijsterende echter is dat 80 procent van die energie in warmte verloren gaat. Efficiënt omgaan met energie heeft het potentieel zo veel te besparen dat het naast kolen, petroleum, kern- en alternatieve energie als een nieuwe brandstof wordt gezien, ook wel The Fifth Fuel genoemd. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes wijdde er onlangs een special aan. Volgens een van de auteurs is efficiency de grootste, goedkoopste, veiligste, schoonste, snelste, meest diverse maar minst begrepen en de meest genegeerde manier om energie te leveren. Dat blijkt wel uit de schrikbarende statistieken van California's energie gebruik. Dit is waarschijnlijk interessanter aangezien dichter bij huis: sluimerverbruik digitale televisie.
maandag 21 juli 2008
Atomium deathride
Zaterdagochtend was het zeer wisselvallig maar met goede moed toch richting Brussel vertrokken omstreeks 9h30. Vrij vlot op zo'n 50m van de tent plaatsgevonden omstreeks 9h45 en al dadelijk bleek dat op tijd komen wel degelijk zin had; er stonden toch al een pak mensen aan te schuiven. Kozze Frederic en collega's Pascal en Walter maakten de groep compleet en na toch een goed uur aanschuiven kregen we het klimharnas (of hoe noemt zoiets) van onze voorgangers en konden we richting Atomium wandelen. De rij wachtenden aan de lift mochten we gelukkig passeren en al snel waren we in de bovenste bol. Via restaurant trap omhoog naar nog iets chiquer restaurant en dan via laddertje in technische ruimte boven de lift. Oppassen voor de balken en dan toch nog even moeten wachten eer we via trapladdertje in het mangat omhoog konden. Blij dat er in die technische ruimte geen ramen meer waren want nu begon het toch wat te spannen - ik ben geen held zo hoog en daar boven voelde je die bol precies wat meedeinen met de wind.


Anyway, via mangat en trapje omhoog tot ik met m'n middel boven de bol uitstak waar ik vriendelijk de hand werd geschud door iemand van de organisatie. Ik werd vastgemaakt en mocht verder omhoog kruipen en op de bol gaan zitten. De man zag m'n Polar en vroeg of ik m'n hartslagmeter aanhad, dat had interessant kunnen zijn... Niet dus. Superbelevenis daarboven, vrij veel wind, machtig zicht en impressionant van daar op die bovenste bol te zitten.
En dan... ff slikken als de man zegt van ok, ga maar. Niets aan te doen, voortschuifelen op je achterste totdat die bol onder je verdwijnt en hop, dan gaat het zeer snel. Machtig!
Vijftien seconden later sta je alweer beneden maar toch zeker de moeite geweest, een unieke belevenis!
vrijdag 18 juli 2008
Koffie
donderdag 17 juli 2008
zondag 13 juli 2008
Boehoe
donderdag 10 juli 2008
Bezoekje aan d'Hoogeschool
* ofwel ben je klaar en doe je de deuren open ofwel ben je nog niet klaar en laat je je deuren nog dicht. Dat we 10minuten te vroeg waren mag geen rol spelen vind ik - wel gek dat ze pas om 19h openen.
Onze tafel van 2 stond tegen de 'toog' wat mij eerst niet stoorde aangezien ik in de zaal keek en het rustig was. Dat veranderde in de loop van de avond: de wijnen van alle tafels werden daar geplaatst met als gevolg steeds personeel dat passeert en dat bijna over je hoofd met flessen zeult. Bovendien keek mijn partner uit op een gang wat ook niet echt leuk is. Dan, de 'gong': steeds als in de keuken eten klaar was voor de zaal weerklonk er een al te luide 'chimes'-tune gevolgd door een schelle SMS-piep. Storend voor de meesten want steeds als dat ding ging viel alle geroezemoes stil in het restaurant en keek iedereen de kant van het lawaai op zich afvragend wat dat was. Bijkomend nadeel van onze lokatie: je hoort het personeel praten, interne discussies, over klanten....
* zorg ervoor dat de mensen rustig kunnen tafelen en niet steeds uit de sfeer gehaald worden door storende elementen.
Het personeel blijkt weeral een nieuwe lichting of eentje die nog ervaring mist want het zijn groentjes en dat merk je. Bestek dat valt en met een kwinkslag weggelachen wordt, de presentatie van de gerechten die stroef verloopt en nog erger zijnde gratis zelfkritiek die je erbij krijgt: "Ja, da's m'n ding niet...". Of Micheline zelf bij het brengen van dessert toen ze merkte dat er nog geen bestek op tafel lag: "Doemme toch he...".
* na zoveel tijd open te zijn kan dit echt niet meer. Als er dan al iets fout gaat, excuseer je dan en zeg dat je het dadelijk rechtzet en doe dat dan ook ipv zelfkritiek te spuien waar een klant niets mee is.
De inrichting is ok enkel jammer van de slechtzittende stoelen en het te luidde geroezemoes dat geenszins getemperd wordt (gepolierde betonvloer, geen deftige gordijnen). Gordijnen mochten trouwens wel want als je aan het raam zat storen de nieuwsgierige blikken (ja, nog steeds) van buiten. Voor de winnaars die hun inrichting etc en cadeau hebben gekregen kan het ook niet dat je bijvoorbeeld in de toiletten grote gaten in het plafond ziet waar nog kabels uithangen, afwerkingsdetails die niet kloppen etc...
* Slachtoffer van het eigen succes? Geen tijd om even alles op orde te zetten tijdens een extra sluitingsdag of niet de moeite aangezien het pand afgebroken wordt?
Het eten: ik vond de kaart eerder beperkt met 2 menu's van in de 40EURO (aangepaste wijnen niet inbegrepen) en de mogelijkheid om à la carte te eten (niet echt uitgebreide lijst). Het eten was super over de ganse lijn. Enig klein puntje dat ik minder vond was dat bepaalde elementen (sla, tapenade) in een andere gang op net dezelfde manier terugkwamen zij het in combinatie met iets anders.
Tengevolge van de iets minder beschaamde medeburger hoor je ook wel eens een luide 'Micheline'-roep in de zaal van een klant die zo nodig een gesprek wil aanknopen en dat ook aan iedereen kenbaar wil maken (de camera's zijn al lang weg hoor).
Alle bovenstaande punten kunnen wat stevig overkomen maar dat komt dan ook omdat er iets niet klopt:
De verwachting is namelijk een klasserestaurant en dat wordt ook nagestreefd. Dat blijkt niet alleen door het concept, de kaart, de inrichting maar ook door de prijzen, het plaatsen van glazen/bestek met de witte handschoentjes, het presenteren van gerechten met uitleg etc...
Dit alles botst met de eerder aangehaalde punten van kritiek en liet mij alleszins een beetje op m'n honger zitten (figuurlijk dan).
Ik wens ze het beste maar vrees dat ze niet beseffen dat de speeltijd over is en er nu serieus werk gemaakt moet worden van een aantal punten. Anders zal de overlevingskans na de periode van gratis huur, het "Mijn Restaurant"-effect etc wel heel klein worden vrees ik - het rammelt gewoon.
Geef mij dan maar restaurant 't Notenhof in Londerzeel bijvoorbeeld; evenveel of zelfs minder geld kwijt, minstens even goede keuken en echt klasse met een concept dat klopt. Nu ja, ik moet eerlijk toegeven dat het ook niet echt mijn ding is om tussen de 3 en 4 uur tafelen maar als ik het dan toch doe heb ik wel liefst dat het z'n geld waard is. Sommige zaken blijven maar heel even amusant.
Ik heb gezegd.
woensdag 9 juli 2008
Even snel tussendoor
Morgen (ofzo): mijn review van 'mijn' restaurant d'Hoogeschool.
maandag 7 juli 2008
Vakantie
Bon de week verlof eindigde gisteren thuis om 23h wanneer ik neerplofte in bed. Moe van vakantie, je moet het kunnen.
Anyway, gisteren dus de 10 Mijl van Brugge gelopen samen met Philip: 1h29min. 't Was ietsie te warm voor mij en ik had de avond ervoor wat teveel Vedettjes gedronken - gestart en gefinished met hoofdpijn... Daarna nog afgezakt naar Waregem voor een perfecte afsluiter.