. Op naar ... ?: september 2006

maandag 18 september 2006

Dertiger numero uno

M'n eerste dertiger zit erop: gisteren om 7h40 gestart en na 2h 59min 43sec zaten er exact dertig kilometer op. Mooi tempo dus temeer daar het hier op z'n minst zeer heuvelachtig is. Ik heb de hoogtemeters nog niet nagekeken maar dat is voor m'n volgende post, beloofd. Het ging eigenlijk redelijk vlot, de laatste kilometers net iets moeilijker maar toch. Vandaag geen last, nergens. Gisteren voelde ik het wel serieus, zeker het eerste uur na het lopen, daarna ging het alweer vlot en vandaag ben ik al niet meer te houden (geen zittend g*t, maar dat wisten jullie al wel).
Greets from France.

donderdag 14 september 2006

Hits

Ik moet toegeven dat ik ook het Canvas-effect merk: sinds enkele dagen gaat de counter op m'n blog wat harder. Meest populaire doorverwijzers naar m'n blog zijn GeertGitaar, BeWa & Koen Fillet in die volgorde. Anderen hebben me opgenomen in hun 'favorieten' neem ik aan want die komen rechtstreeks zonder een tussenstop te maken.
Een enkeling komt ook op m'n blog via Google zoals de persoon die volgende zoekterm ingaf: "hoe verlaag ik mijn hartslag met hardlopen". Ik zal dadelijk antwoorden: Beste, uw hartslag gaat steeds stijgen met hardlopen tenzij u doelt op uw rusthartslag natuurlijk, die daalt naargelang uw conditie verbetert (tot op een bepaald punt uiteraard). Naarmate uw conditie verbetert zal uw hartslag ook lager zijn bij dezelfde inspanning, misschien doelde u daarop?

Vanmorgen stond 16 km op het programma aan 90% van m'n overslagpunt: het kostte me 83 minuten met een gemiddelde snelheid van 11,6 km/h. Nu zaterdag komt m'n eerste 30km eraan en die zal gelopen worden ergens ten zuiden van Poitiers.

dinsdag 12 september 2006

Warm genoeg?

Ik had gezegd dat het nog warm zou worden en toch heb ik me vandaag laten vangen. Net iets te lang zitten prutsen aan iets op de computer en lap, vooraleer ik de deur uit was was het al 10h30. Er stond een stevige fartlek op het programma, goed gezweet dus. Toch 16 km gelopen weeral.

zondag 10 september 2006

Geen storting

Naar aanleiding van m'n post van enkele dagen geleden en de comments daarop hieronder een selectie van eigen foto's.

In de buurt van Kaapstad gaan kijken naar de pinguins:













Gaan rijden op een struisvogel in de Ostrich farm:













Informatiepunt onderweg:












Wegenwerken:

















Verboden te voederen:

















Langs een klifpad:













Geen stort:













Voorrang aan mestkevers:













Zitten blijven:

vrijdag 8 september 2006

Bye Coke!

Met een beetje pijn in het hart neem ik vandaag afscheid van Coca-Cola Enterprises.
















Ik moet er zo ongeveer een 18 maanden gezeten hebben als externe SAP CRM consultant. Knap en goed uitgerust gebouw (fitness, reisbureau, krantenwinkel, bankkantoor, ...), een leuk bedrijf om voor te werken, volle frigo's, een goede sfeer en een leuk team op bovendien maar 15 minuten rijden - wat wil een mens nog meer?

De volgende 3 weken eindelijk m'n laat verlof, tijd om orde op zaken te stellen in de tuin vooraleer de winter er weer aan komt. Lopen blijf ik uiteraard doen; de eerste week in Londerzeel en omgeving, de weken daarop in Frankrijk daar waar ... . Pikkedieven moeten zich niets in hun hoofd halen, onze katten en hun tijdelijke oppassen zijn licensed to kill.
Na mijn verlof hopelijk op naar een even leuk volgend project.

donderdag 7 september 2006

Vuurmaak

Het is niet omdat het school terug begonnen is dat de zomer voorbij is. Als u de komende dagen tijdens de schitterende nazomer die we gaan krijgen uw BBQ wil aansteken hier nog een tip:

Hulpmiddel om vuur aan die gang te kry en terselfdertyd ontslae te raak van oortollige koerante.
WENK: Moenie ou koerante weggooi nie. Week hulle 'n dag of twee lank in water. Vorm balle so groot soos 'n tennisbal van die pap papier en laat in die son om droog te word. Dit is 'n uitstekende hulpmiddel om vuur aan die gang te kry.

Ik hou van dat taaltje, zelfs gesproken is het redelijk goed verstaanbaar. Toen we vorig jaar in Zuid-Afrika waren hebben we meerdere mensen verbaasd toen we in het Engels commentaar gaven op iets wat ze in in het Zuid-Afrikaans zeiden tegeneen.

woensdag 6 september 2006

Moeilijk gaat ook

Bijna van die griep af. Gisterenavond nog 16km gaan lopen maar echt vlot ging het niet; het was redelijk warm en die griep is nog niet hélemaal weg uit m'n systeem. M'n gemiddelde snelheid lag dus een pak lager dan normaal maar ik ben toch tevreden dat ik gaan lopen ben. Niet echt ideaal tijdstip echter zo tijdens de avondspits, zelfs op de kleinere weggetjes is het dan te druk en word je echt voorbijgevlamd.

maandag 4 september 2006

Happy together

Verleden vrijdag had ik het ook zitten; nadat verschillende collega's hier al een of meerdere dagen waren uitgevallen wegens ziekte was het mijn beurt. Ik had gehoopt er aan te ontsnappen maar helaas. Symptomen: snotneus, bibberen van de kou maar toch zweten, pijn bij slikken, zere keel etc. Zaterdag hadden we onze Cernum Family Day en aangezien ik dat zeker niet wou missen ben ik voor een keer maar eens lang in m'n bed blijven liggen om toch enigszins treffelijk voor de dag te komen. Ik heb nog getwijfeld om toch maar met de kinderen mee verhaaltjes te gaan luisteren alhoewel ik me ingeschreven had voor het Adventure-deel. Een pilletje en 2 uur later voelde ik me er toch klaar voor en het was zeer de moeite. Een paar uur op 12 m hoogte tussen de bomen allerhande hindernissen overwinnen en meer van dat fraais is echt wel leuk ondanks dat beetje hoogtevrees dat ik steeds meedraag.
Tijdens het middagmaal heb ik GeertGitaar er niet kunnen van weerhouden om een stuk taart te eten en bij het avondmaal ook Rafke van het dessertbuffet zien terugkomen met een bord vol kilocalorieën... ze waren thuis hun karakter vergeten denk ik :-))
Zeer geslaagde zaterdag, jammer dat ik niet 100% was. Vooral het gezellige karakter en de ongedwongen sfeer maken evenementen zoals dit superleuk. Dank dus aan onze grote smurfen van Cernum en het organiserend comité. Voor herhaling vatbaar!

Zondag: nog altijd ziek.
Vandaag: ook nog niet genezen, balen! Ik wil lopen!

vrijdag 1 september 2006

Inspanningstest vs. mutualiteit

Aangezien de CM een getuigschrift nodig heeft voor terugbetaling en dit niet bij de afrekening zat van m'n inspanningstest heb ik even gebeld. Een getuigschrift wordt enkel geleverd bij een inspanningstest in het kader van een ziekte en dus niet in het geval van een test ter voorbereiding op... Geen terugbetaling dus.